Wietske Boersma (43) heeft een plantenbibliotheek voor haar huis aan de Bereklauw in Wijhe gezet en dat blijkt een succes. Er wordt gretig gebruik van gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Wietske Boersma (43) heeft een plantenbibliotheek voor haar huis aan de Bereklauw in Wijhe gezet en dat blijkt een succes. Er wordt gretig gebruik van gemaakt. © Erik-Jan Berends

Wietske bezorgt Wijhe eerste plantenbieb: ‘Mijn tuin is te klein voor alles wat ik wil’

Mini-bibliotheken bij huizen zijn inmiddels een bekend fenomeen. Nu is er een nieuw soort ‘bibliotheek’: de plantenbieb. Wietske Boersma heeft dit fenomeen via Marktplaats ontdekt en er een bij haar huis aan de Bereklauw in Wijhe gemaakt. ,,Na één week heb ik al een nieuw assortiment’’, zegt Boersma (43) enthousiast. 

1 reactie

 • Bert Dijk

  2 maanden geleden
  We hebben in Herxen, een buurtschap in de gemeente Olst/Wijhe een wilde planten/groentetuin appgroep opgezet. Zo kunnen buurtbewoners planten en zaden ruilen en ook kennis uitwisselen.
 1. Driemaal scheepsrecht voor Rondje Pontje Rock rond de IJssel bij Olst en Wijhe: ‘Nu gaat het écht door’
  PREMIUM

  Driemaal scheeps­recht voor Rondje Pontje Rock rond de IJssel bij Olst en Wijhe: ‘Nu gaat het écht door’

  Het is de derde keer dit jaar dat de organisatie de tweede editie van Rondje Pontje Rock op poten zet. Na twee afgelastingen gaat het fiets- en muziekevenement volgend weekend écht door. En door het schrappen van de anderhalvemetermaatregel zijn er ook nog eens extra kaarten beschikbaar. ,,Het is alleen afwachten of we ook een coronacheck moeten doen’’, zegt mede-organisator Leon Ripperda.
 2. Noodfietsbrug om veiligheid Kruispunt Bos te vergroten, D66 Raalte wil dat gemeente het onderzoekt
  PREMIUM

  Noodfiets­brug om veiligheid Kruispunt Bos te vergroten, D66 Raalte wil dat gemeente het onderzoekt

  Een noodfietsbrug zodat inwoners uit Raalte en omgeving veilig Kruispunt Bos kunnen passeren. Het is de wens van D66 Raalte. Het is volgens de partij tijd voor noodoplossingen, nadat enkele maanden geleden de zoveelste vertraging voor de opwaardering van het kruispunt optrad. D66 wil dat de gemeente Raalte onderzoekt wat het kost en hoe lang het duurt om een noodfietsbrug te plaatsen over het kruispunt.

Salland