Volledig scherm
PREMIUM
De dierenarts verwijderde bij Sammie een kogel, waarschijnlijk uit een luchtbuks. De kat van de familie Hetebrij uit Wijhe overleefde de aanval niet. © Wilfred Hetebrij

Wijhes echtpaar looft 1.500 euro uit na doodschieten poes Sammy: ‘Al 14 van onze katten zijn verdwenen’

Gelyncht zal hij of zij heus niet worden, belooft Mariëtte Hetebrij (55), maar als bekend wordt wie haar kat Sammy doodschoot, ‘wordt het leven in een dorp als Wijhe er vast niet makkelijker op’.  Zij en haar man Wilfred hebben er zelfs 1.500 euro voor over om de dader van deze laffe daad op het spoor te komen.  

De maat is gewoon vol voor de uitgesproken kattenliefhebbers Mariëtte en Wilfred Hetebrij. Al 18 jaar wonen ze met veel plezier aan de IJsselstraat, vlakbij het industriegebied van het dorp, maar de laatste zes jaar wordt dat flink vergald.

  1. Op je Belgische trekpaard van duizend kilo lekker 
een dressuurwedstrijd rijden
    PREMIUM

    Op je Belgische trekpaard van duizend kilo lekker een dressuur­wed­strijd rijden

    Enorme hoeven met grote sokken en brede paardenkonten verzamelden zich zaterdagmiddag bij manege Bartels in Mariënheem. Hier werd een speciale dressuurwedstrijd voor koudbloedpaarden verreden. ,,De jury was best tevreden", lacht amazone Iris Wiegman (21) na haar proef bij manege Bartels zaterdagmiddag. Ze doet met haar merrie Darina mee aan een speciale dressuurwedstrijd voor koudbloedpaarden. Paarden die tot koudbloedrassen behoren worden van oudsher gebruikt als trekpaarden, ze zijn dan ook veel zwaarder gebouwd dan reguliere dressuurpaarden.

Salland