Peter Moorman (links) is geen lijsttrekker tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Niels Folgers (rechts) volgt hem op.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Moorman (links) is geen lijsttrekker tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Niels Folgers (rechts) volgt hem op. © Suzan Harmsen

Wisseling van de wacht bij D66 Raalte: Niels Folgers (31) jaagt politieke ambitie na en volgt Moorman (65) op

Peter Moorman (65) is tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen niet de lijsttrekker voor D66 in Raalte. Naar eigen zeggen staat er een jongere generatie te trappelen, waardoor Moorman het nu een goed moment vindt om ervoor te kiezen een stap opzij te doen. De 31-jarige Niels Folgers uit Heino is de nieuwe lijsttrekker van de partij. ,,Ik heb politieke ambities, en Raalte is een mooi plek om te starten’’, zegt Folgers. 

  1. Hoe gaat het met de corona-opvang voor asielzoekers in Laag Zuthem? ‘Vorige week was er helemaal niemand’
    PREMIUM

    Hoe gaat het met de corona-op­vang voor asielzoe­kers in Laag Zuthem? ‘Vorige week was er helemaal niemand’

    Op Park Den Alerdinck worden sinds oktober 2020 met corona besmette asielzoekers opgevangen. Na een hoge piek in maart, is de ‘uitwijklocatie’ in Laag Zuthem de afgelopen maanden gestaag leeggelopen. Is de laatste landelijke besmettingspiek nu ook zichtbaar in de aantallen op het Sallandse landgoed? ,,Ik denk niet dat de landelijke tendens hier ook zichtbaar wordt. Vorige week was er helemaal niemand’’, zegt Alet Bouwmeester van Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Salland