Volledig scherm
Erwin Nyhoff koestert warme herinneringen aan het eerste Witte Venne Festival, waar hij optrad met zijn eigen band. Hij hoopt wel dat er op de tweede editie nog meer bezoekers afkomen. © Gerard Vrakking

Witte Venne Festival in Heeten groeit, maar blijft knus

Na het bemoedigende begin van vorig jaar wil de organisatie een jaarlijkse traditie maken van het Witte Venne Festival in Heeten. De tweede editie staat voor 7 juli op de rol.  

Het driemanschap dat het festival organiseert, vergroot zijn financiële risico's. De extra investeringen vereisen meer bezoekers. Want Erwin Nyhoff, Paul Ruiter en Berrie Jansen beschouwen het als een sport om hun feestje zelf te bekostigen. En dus blijven sponsors buiten de deur.

Rijk

Nyhoff constateert dat de eerste editie een succes is geworden. Hij was al blij met een opkomst van 300 bezoekers, maar de teller stokte bij 550. Nu rekent hij op 750 à 1.000 festivalgangers om uit de kosten te kunnen komen. ,,We hoeven er niet rijk van te worden, maar als we een buffer kunnen opbouwen, zou dat mooi zijn voor nieuwe investeringen.''

De knusheid blijft behouden, belooft Nyhoff, maar achter de schermen neemt de professionaliteit toe. Zo timmeren de drie organisatoren het podium niet zelf meer in elkaar, maar huren ze daarvoor een bedrijf in. Ook verrijst er een extra tent bij de Ierse pub, want bezoekers hingen daar vorig jaar met de benen buiten.

Line-up

Vooral investeren de organisatoren in de line-up. Ze kennen alle artiesten persoonlijk. The Brew, bekend van covers van onder meer Led Zeppelin en The Who, de Zuid-Afrikaanse singer-songwriter Dilana Smith en Nyhoff zelf betreden het hoofdpodium. BrandeD speelt net als vorig jaar Ierse country-, folk- en rootsmuziek, Play it Again laat de oude rock'n roll herleven en Deventenaar Frank Blueka laat de contrasterende stemmen van Neil Young en Tom Waits samenvloeien.

Klik hier voor meer informatie.

Salland

poll

Martijn Dadema (Raalte) als burgemeester van Deventer: goede zaak?

  • Ja, Dadema mag van mij burgemeester van Deventer worden! (35%)
  • Nee, Dadema moet burgemeester van Raalte blijven! (65%)
2298 stemmen