Zendamateur Mario Riesebeek zoekt vanuit Raalte contact met de hele wereld: ‘This is Papa Alpha five Mike Romeo’

VIDEOVanuit je hobbykamer in contact komen met gelijkgestemden over de hele wereld: dat is voor Mario Riesebeek (50) uit Raalte de grote kick van de roeping van een zendamateur. Met zelfgemaakte zenders en antennes is de Raaltenaar avonden in de weer. ,,Ik had laatst met mijn zelfgemaakte zender contact met Antarctica. Dat blijft voor mij bijzonder.’’

 1. Spectaculaire speeldag pakt heerlijk uit voor SV Urk en Olde Veste, terwijl Alcides opnieuw hard onderuit gaat

  Spectacu­lai­re speeldag pakt heerlijk uit voor SV Urk en Olde Veste, terwijl Alcides opnieuw hard onderuit gaat

  Er zal heel snel iets moeten veranderen bij Alcides. De ploeg uit Meppel ging op eigen veld kansloos onderuit tegen Be Quick 1887 en moet daardoor meer en meer rekening houden met degradatie naar de eerste klasse. SV Urk boekte daarentegen een belangrijke zege in de strijd om handhaving in de derde divisie. HHC Hardenberg herstelde zich van twee nederlagen, terwijl Flevo Boys en VVOG niets zijn opgeschoten.
 2. Heerde is kampioen, ‘s-Heerenbroek en CSV‘28 beslissen het volgende week en Urk boekt cruciale zege

  Heerde is kampioen, ‘s-Heeren­broek en CSV‘28 beslissen het volgende week en Urk boekt cruciale zege

  Er was uiteindelijk meer moeite voor nodig dan de eerste helft had voorspeld, maar SV Urk boekte een belangrijke zege op Excelsior‘31 en zette daarmee een grote stap richting lijfsbehoud. Dat geldt niet voor Flevo Boys, d‘Olde Veste’54 en VVOG, zij leden een dure nederlaag. ‘s-Heerenbroek en CSV‘28 houden het spannend en ook asv Dronten blijft meedoen om de prijzen. In Heerde mag de vlag al uit.
 3. Schuchter Kwiek neemt met opgeheven hoofd afscheid van bekertoernooi: ‘Helaas maakten we aanvallend te veel fouten’
  PREMIUM
  handbal

  Schuchter Kwiek neemt met opgeheven hoofd afscheid van bekertoer­nooi: ‘Helaas maakten we aanvallend te veel fouten’

  De handbalsters van Kwiek boden in de halve finale van de nationale handbalbeker regerend landskampioen Venlo verrassend veel tegenstand. De geplaagde Sallandse ploeg speelde echter te schuchter en kreeg daarnaast te laat door dat er in Limburg wat te halen viel om echt te kunnen stunten. Toch nam Kwiek met een opgeheven hoofd afscheid van het bekertoernooi: 36-29.
  Raalte