Volledig scherm
Vooral ouderen ervaren het oversteken op het Rondje om de Nicolaaskerk in Heino als een gevaarlijke onderneming. © Gerard Vrakking

Zeshonderd adhesiebetuigingen voor zebrapaden bij Nicolaaskerk in Heino

Lokaal Alternatief ziet zijn pleidooi voor zebrapaden bij de Nicolaaskerk in Heino gesteund door zeshonderd dorpsbewoners. Tijdens de handtekeningenactie van de politieke groepering hebben ze hun krabbel gezet. ,,We geven er het signaal mee af dat het onderwerp leeft in het dorp'', zegt lijsttrekker Egbert den Daas van Lokaal Alternatief.

De groepering maakt zich sterk voor het aanleggen van zebrapaden op enkele locaties in het centrum van Heino. Zo zou er een zwart-wit gestreept vlak moeten komen nabij de RegioBank, iets voorbij de Kloostermanshof. Een zebrapad is volgens Lokaal Alternatief ook gewenst tussen Buuffie's Proeflokaal en de dierenarts.

Supermarkt

Over die oversteken is Lokaal Alternatief benaderd door inwoners van Heino. Vooral ouderen, bewoners van de Kloostermanshof, hebben volgens Den Daas het zweet in de handen staan als ze de overkant van de straat willen bereiken. ,,Maar ook voor het oversteken bij de supermarkt Boni bij de Paalweg is het onoverzichtelijk. Een zebrapad op die locatie heeft onze voorkeur'', aldus de voorman van Lokaal Alternatief.  

Lokaal Alternatief wil de zeshonderd steunbetuigingen deze week overhandigen aan burgemeester Martijn Dadema of wethouder Wout Wagenmans.

Salland