Zo ziet de stikstofcrisis er op de Sallandse Heuvelrug uit: ‘Het is een sluipmoordenaar’

MET VIDEOMinder plantensoorten, minder insecten en meer, veel meer mos. Te veel stikstof heeft grote gevolgen voor de Nederlandse natuur. Zo ook op de Sallandse Heuvelrug, waar je het probleem met het blote oog kunt zien. De paarse heidepracht verbloemt volgens boswachter Jos Schouten heel veel. ,,We hoeven geen 100 miljoen of vijf miljard, want daar ga je de natuur niet mee redden.’’

42 reacties

 • jos zoet

  1 week geleden
  De stikstofkaart waarmee Rutte en consorte hun hele boeren-afbraakplan hebben opgebouwd is inmiddels al gereduceerd tot een stikstofkaartje.. .. Hoe gek moet het nog worden..
 • Andy Van Werven

  1 week geleden
  Huis op electrische koken en auto op stroom
 • H Nijkamp

  1 week geleden
  Wat is het toch een machtig woord stikstof, en alles is de schuld van de mensen. Als we dit maar vaak genoeg zeggen gaan we er van zelf ze er in den haag vanzelf geloven haha. Denken we nu echt dat wij er wst aan kunnen doen, echt niet. Dit is de tijd voor en van de wereld zo moet het zijn zo zal het gaan. Hier doet niemand iets aan. Leven en laten leven. FF diep adem halen en rustig door gaan.
 • Arend van Faassen

  1 week geleden
  Peter van Dijk plaats dan ook zelf geen onzin.
 • Peter van Dijk

  1 week geleden
  Mensen wat een onzin word hier geschreven , gaat er een keer een boom of heide plant dood plant je toch weer een nieuwe .En doe die stikstof kaart weg en laat de boeren kun gang gaan .
 1. Stöppelhaene kiest dankzij Tom (46) uit Olst voor Sallandse producten: ‘De hele week iets lekkers uit eigen streek’
  PREMIUM

  Stöppelhae­ne kiest dankzij Tom (46) uit Olst voor Sallandse producten: ‘De hele week iets lekkers uit eigen streek’

  Bij een Sallands oogstfeest horen Sallandse producten van Sallandse boeren. Dat vindt Tom Lugtenberg (46) uit Olst. En dat spreekt de organisatie van Stöppelhaene ook aan. Het zorgt ervoor dat de honderden vrijwilligers en alle artiesten bij het grootste feest uit de gemeente Raalte eten en drinken van eigen bodem krijgen. ,,Wij alleen al gaan duizend bakjes fruityoghurt leveren’’, zegt Lugtenberg.

Salland