Volledig scherm
PREMIUM
Wie zonnepanelen op zijn dak krijgt, hoeft in de gemeente Raalte niet te vrezen voor verhoging van de onroerendezaakbelasting, belooft wethouder Frank Niens. Ook al is dit mogelijk op grond van een uitspraak van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. © ANP

Zonnepanelen leiden niet tot hogere ozb in gemeente Raalte

Wie zonnepanelen op zijn dak krijgt, hoeft in de gemeente Raalte niet te vrezen voor verhoging van de onroerendezaakbelasting (ozb). Dat stelt wethouder Frank Niens in antwoord op vragen van Emiel Gerner (VVD).

Een inwoner van Emmen heeft het juridische spel rond de zonnepanelen op de wagen gebracht. Hij maakte bezwaar tegen een verhoging met 3.000 euro van de waardering onroerende zaken (woz) van zijn woning, op basis waarvan de ozb wordt bepaald. De gemeente baseerde de hogere woz op gemonteerde zonnepanelen. Volgens de aangeslagen eigenaar zijn dit echter roerende goederen, want hij kan ze bij een verhuizing meenemen.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Salland