Achter de maquette van Welzorgsum als onderdeel van Welsum spreekt wethouder Marcel Blind (midden) de zaal toe. Rechts van hem waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt en links van hem Piet Boons, voorzitter van Plaatselijk Belang Welsum.
Volledig scherm
PREMIUM
Achter de maquette van Welzorgsum als onderdeel van Welsum spreekt wethouder Marcel Blind (midden) de zaal toe. Rechts van hem waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt en links van hem Piet Boons, voorzitter van Plaatselijk Belang Welsum. © Ruben Meijerink

Zorgappartementen de splijtzwam in hecht dorpje aan de IJssel? ‘Ik mis de nuance’

Zoals Nederland op landelijke schaal zijn stevige discussies heeft, zo heeft het dorp Welsum op kleine schaal haar eigen versie: het debat over Welzorgsum. Deze week kreeg de politiek inzicht in het lokale geschil en lieten ook ‘gewone inwoners’ zich horen.

  1. Plan voor IJssel-appartementen in Welsum ligt klaar, maar niet hele dorp juicht: ‘Dorpsgezicht aangetast’
    PREMIUM

    Plan voor IJs­sel-appartemen­ten in Welsum ligt klaar, maar niet hele dorp juicht: ‘Dorpsge­zicht aangetast’

    Het is zover: de plannen voor Welzorgsum liggen bij de gemeente Olst-Wijhe. Het gaat om een appartementencomplex met vijftien woningen voor zorgbehoevende senioren, pal naast de IJssel. Ontwikkelaar Bijsterbosch heeft de plannen bijgeschaafd na kritiek van een groep Welsumers. Hoewel zij het project nog steeds niet zien zitten, gaat het gaat wel naar de volgende fase ,,Je kan het nooit iedereen naar z’n zin maken, maar er is genoeg aangepast’’, vindt ontwikkelaar Wim Bijsterbosch.