Volledig scherm
Kees Posthumus leest de laatste minuten en maakt daarmee de 110 uur Bijbellezen vol. Het record is verbroken. © Wies van der Heyden

Apeldoorn verbreekt wereldrecord Bijbellezen

Apeldoorn heeft sinds woensdagnacht een nieuw wereldrecord binnen. In Onze Lieve Vrouwekerk werd 110 uur achter elkaar non-stop voorgelezen uit de Bijbel. Daarmee is 12.488 euro opgehaald voor Serious Request.

,,Achteraf hadden we nog wel langer door kunnen gaan”, vertelt Jeanine van Brummelen, woordvoerder namens de organisatie. ,,Er kwamen elke dag mensen langs die vroegen of ze nog mochten voorlezen. Maar voor ons was dit ook wel genoeg hoor”, zegt ze met een voldane glimlach terwijl Kees Posthumus de allerlaatste minuten uit de Bijbel voorleest.

Deelnemers aan de actie lazen minimaal tien minuten voor uit de Bijbel en voor elke minuut die ze lazen doneerden ze 1 euro aan Serious Request. Alle tijdsloten waren gevuld, zelfs midden in de nacht. Met 6600 minuten aan voorleestijd haalden ze sowieso 6600 euro op. 

Maar met donaties en andere activiteiten komen ze uiteindelijk op de 12488 euro uit. Met de 110 uur bijbellezen verslaat Apeldoorn de vorige recordhouder Heereveen. Daar werd vorig jaar 100 uur uit de Bijbel gelezen.

,,Ik ben heel trots op alle voorlezers en vrijwilligers op wat wij met z’n allen hebben neergezet”, zegt Van Brummelen. ,,Dit resultaat is meer dan wij ooit hadden gehoopt.” 

Apeldoorn