Met een bord probeerde Gert Jan Wassink de aandacht te trekken van de dj's.
Volledig scherm
Met een bord probeerde Gert Jan Wassink de aandacht te trekken van de dj's. © Eigen foto

Gert Jan Wassink klimt op loopband in Glazen Huis

Al de hele week zit de Apeldoornse atleet Gert Jan Wassink te azen op de loopband in het Glazen Huis. Hij moest en zou op dat apparaat klauteren om geld in te zamelen voor Serious Request. Zaterdagmiddag kreeg hij eindelijk groen licht van 3FM. Om 1.00 uur vannacht gaat hij een uur lang hardlopen in het Glazen Huis.

Wassink zat zich eerder deze week thuis op de bank groen en geel te ergeren. Telkens zag hij in de live-uitzending van Serious Request een ongebruikte loopband voorbijkomen. Deze staat op de eerste verdieping van het Glazen Huis. ,,Dat is toch zonde?" Voor Wassink was duidelijk wat hem te doen stond: hij moest en zou op die loopband klimmen. 

Topatleet

Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Eerst probeerde hij het bij medewerkers van 3FM. Dat leidde echter tot niets. ,,Ze zeiden dat ik een mailtje moest sturen en dat ik dan vanzelf wel bericht terug zou krijgen." Wassink besloot het over een andere boeg te gooien. Samen met zijn vrouw knutselde hij een kartonnen bord in elkaar, met daarop de tekst 'He dj's, ik topatleet wil rennen op jullie loopband'. 

Met zijn bord trok hij de aandacht van Domien. Via een geschreven boodschap liet de dj weten dat Wassink wat hem betreft z'n gang mocht gaan, maar dat hij dan wel een uur lang moet rennen. ,,Geen probleem, dacht ik." Wassink zocht contact met 3FM en nadat de zender aanvankelijk niet mee wilde werken, kreeg de Apeldoorner zaterdagmiddag alsnog groen licht. 

Donateurs

Nu is het zaak om zoveel mogelijk geld op te halen. ,,De teller staat inmiddels op ruim 1600 euro", vertelt Wassink. ,,Maar ik hoop minimaal 3000 euro binnen te harken." De actie steunen kan op verschillende manieren. Zo zijn er donateurs die een bepaald bedrag geven per gelopen kilometer, terwijl anderen gewoon geld overmaken. Wassink is het om het even. ,,Elke euro is welkom."

De Apeldoornse atleet is naar eigen zeggen van plan om de loopband te laten roken. Letterlijk welteverstaan. ,,Tijdens m'n vakantie heb ik dat wel eens meegemaakt. Dat was een gare, nauwelijks gebruikte loopband. Toen ben ik zo hard losgegaan op dat apparaat dat het begon te roken."

Apeldoorn