Solid Ground huurde zaterdagmiddag het grote podium bij Serious Request. © Maarten Sprangh
Volledig scherm
Solid Ground huurde zaterdagmiddag het grote podium bij Serious Request. © Maarten Sprangh © Maarten Sprangh

Harderwijkse band treedt op tijdens Serious Request

De Harderwijkse band From Solid Ground heeft zaterdagmiddag een optreden gegeven op het hoofdpodium van Serious Request, op het Marktplein in Apeldoorn. Voor vier minuten in de spotlight betaalde het muzikale kwartet 50 euro. 

De band bestaat uit Harderwijker Jeroen Fasen, Roman de Bonte uit Arnhem, Roel Hovenga uit Nunspeet en Zwollenaar Jasper van Voorst. Een divers gezelschap dus. ,,Poppodium Estrado in Harderwijk is onze thuisbasis", zegt Fasen. ,,Daar oefenen we wekelijks."

Andere koek

De mannen zagen op Facebook dat je het hoofdpodium op het Marktplein in Apeldoorn tegen betaling kan huren tijdens Serious Request. Ze bedachten zich geen moment en brachten een bod uit. Want hoe vaak krijg je nou de kans om op te treden op een groot podium voor honderden mensen? ,,Normaal gesproken spelen we in kleine zaaltjes en kroegjes", vertelt Fasen. Dit was dus wel even andere koek.

Of het viertal zenuwachtig was? ,,Natuurlijk, al was dat gevoel snel verdwenen toen we eenmaal begonnen te spelen." Het nummer dat de band ten gehore bracht is heet 'Karaoke Bar', een eigen bedenksel. De mannen hebben in ieder geval met volle teugen genoten van hun '4 minutes of fame'. ,,Ook mooi dat het publiek op een gegeven moment mee ging doen." 

Mocht er tijdens de volgende editie van Serious Request weer podiumruimte worden verhuurd, dan is From Solid Ground weer van de partij, zo verzekeren de bandleden.

Apeldoorn