Volledig scherm
© Alice van Eijk

In de rij staan voor het toilet irritant? Echt niet !

In de rij staan voor een toilet irritant? Niet bij de Après Pis-tent tegenover het Glazen Huis, aan de rand van het Marktplein. Daar wordt alles uit de kast gehaald om het wachten iets minder vervelend te maken: welkom in het toilettheater van Clair en Mandy.

Er is een in- en een uitgang en er tussenin staan Clair en Mandy. Met moves, snoepjes en een biertje proberen ze het wachtende publiek te vermaken. ,,Als je dan toch moet wachten, kun je er maar beter het beste van maken’’, zegt Clair. ,,Dus dat doen we dan ook maar.’’  De rij is meterslang maar dat maakt de mensen niets uit. Volgens Mandy vinden sommige mensen het zo leuk, dat ze vaker gaan. ,,Vanmiddag was hier een mevrouw die had zelfs een vriendin meegenomen. Ze vond dat haar vriendin de wc-tent moest hebben meegemaakt. Tsja, wij zijn de plees to be hè?!’’, zegt ze met een knipoog naar de bedrijfsnaam, the plees to be. De firma levert toiletten inclusief theater.

De toiletbezoekers kunnen bij Clair en Mandy een bedrag doneren. ,,En dat doen heel veel mensen. Zondagmiddag om precies 15.50 uur maken we bekend hoeveel euro’s er zijn opgebracht door ons publiek.’’

Apeldoorn