Nathan overhandigt zak geld aan Domien in Glazen Huis.
Volledig scherm
Nathan overhandigt zak geld aan Domien in Glazen Huis. © Rob Voss

Treinmuzikant Nathan overhandigt geld persoonlijk aan 'reddende engel' Domien

'Treinmuzikant' Nathan Dillen uit Harderwijk heeft zaterdag met zijn klarinet een bedrag van 547,15 euro bij elkaar geblazen voor Serious Request. Zondagochtend heeft hij het geld persoonlijk overhandigd aan zijn 'reddende engel' Domien Verschuuren.

Nathan kreeg afgelopen januari een boete van 149 euro kreeg voor het spelen op zijn klarinet in de trein. Het leverde veel reacties op in de media. 3FM-dj Domien Verschuuren beloofde direct op de radio dat hij de boete zou betalen, hetgeen hij ook gedaan heeft.

Straatoptreden

Om Domien te bedanken besloot Dillen geld in te zamelen voor Serious Request. Hij deed door zaterdag met zijn klarinet een straatoptreden te houden in zijn woonplaats Harderwijk. 's Avonds stond hij daarnaast nog met zijn blaasinstrument in Muziekcafé Pitchers in Amersfoort. Hij blies in totaal dus 547,15 euro bij elkaar. 

Zondagochtend volgde de persoonlijke overhandiging aan Domien, die Nathan meteen herkende en de Harderwijker enthousiast begroette bij het Glazen Huis in Apeldoorn. ,,Dit was wel het minste wat ik kon doen", vond Nathan. 

Treinmuzikant Nathan met zijn zakje geld dat hij later aan Domien zou overhandigen.
Volledig scherm
Treinmuzikant Nathan met zijn zakje geld dat hij later aan Domien zou overhandigen. © Rob Voss

Apeldoorn