Angela Groothuizen trouwt Kelly Verkijk en Roy ten Tije in het Glazen Huis op de zesde dag van 3FM Serious Request 2017.
Volledig scherm
Angela Groothuizen trouwt Kelly Verkijk en Roy ten Tije in het Glazen Huis op de zesde dag van 3FM Serious Request 2017. © ANP Kippa

'We zijn echt supergelukkig'

Kelly Verkijk en Roy ten Tije zijn getrouwd. De Apeldoorners hebben zaterdagmiddag elkaar het jawoord in het Glazen Huis gegeven. De 3FM-dj’s Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn waren getuige van de bijzondere bruiloft. En alle bezoekers op het Marktplein.

,,We zijn echt super gelukkig. Dit was echt heel mooi, fantastisch.’’ De 38-jarige Roy en Kelly (36) stralen van geluk als ze het Glazen Huis verlaten en langs de erehaag van vrijwilligers van het Rode Kruis over het Marktplein lopen. Ze hebben elkaar even daarvoor het jawoord gegeven en maken zich op voor de receptie.

Kelly en Roy boden donderdagmorgen 6100 euro op het veilingitem Trouwen in het Glazen Huis, het hoogste bod. Nadat de twee samen met hun zoon Kyan (8) en hun dochter Yinthe (4) eerder zaterdagmorgen met een witte limousine van hun huis in de Apeldoornse woonwijk Osseveld werden opgehaald, volgde er een heuse fotoshoot. Klokslag drie uur is het gezin in het stadhuis om vervolgens iets voor half vier via de draaideur het Glazen Huis binnen te gaan. Daar zitten dan al familieleden en vrienden klaar. En Angela Groothuizen, voor deze speciale gelegenheid de ambtenaar van de burgerlijke stand. 

,,Dankzij jullie bod op dit bijzondere veilingitem, helpen jullie mee door oorlog verscheurde families weer samen te brengen. Bovendien zijn jullie als gezin nu echt samen, hebben jullie nu alle vier dezelfde achternaam’’, zegt Angela Groothuizen zich tegen de twee geliefden. ,,Jullie kennen elkaar vanaf jullie tienertijd. Dus al heel wat jaren. Al die tijd hebben jullie het over trouwen gehad, moesten jullie er op wachten. En nu moest in het in twee dagen gebeuren. Maar wat een bijzondere bruiloft is dit’’, aldus Angela Groothuizen. 

Trouwjurk

Volgens de bekende buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand heeft Kelly afgezien van alle accessoires die eveneens bij de bruiloft zijn inbegrepen. ,,Je hebt ervoor gekozen daarvan af te zien om voor dat geld een trouwjurk voor Ingrid te regelen. Ingrid en Angelo hebben elkaar donderdagnacht voor het Glazen Huis ten huwelijk gevraagd ondanks de loodzware tijd die zij tegemoet gaan, vanwege ziekte. Het is mooi om te delen, als je kunt delen, komt er veel naar je toe.’’

Nadat het kleine maar veelbetekende woordje ‘ja’ vol overtuiging door beiden wordt uitgesproken geven de kinderen de ringen. Daarna ontpoppen dj’s Angelique, Domien en Sander de partypoppers en dwarrelen rode hartjes door het Glazen Huis. En is daar het champagne-momentje, waarop Kelly en Roy al sinds donderdagmorgen op hoopten.

Apeldoorn