Historie van de Stentor

Heeft u onlangs een proefabonnement van 4 weken afgesloten met daarbij een gratis zomerboek? Dan is dit bericht van toepassing op u. De levering van het boek, dat u na startdatum van uw proefabonnement binnen 2 weken zou ontvangen, heeft helaas vertraging opgelopen van ongeveer een week. Excuses voor dit ongemak en wij bedanken u voor uw geduld.

De Stentor maakt deel uit van DPG Media B.V. In november 1903 begon Johan Frederik Wegener in Apeldoorn met een nieuws en advertentieblad, de latere Apeldoornse Courant.

De kleine, plaatselijke uitgeverij groeide uit tot het toonaangevende mediaconcern van vandaag.

De regionale dagbladen van DPG Media (tot september 2019 De Persgroep) bestrijken het overgrote deel van Nederland. De totale oplage ligt rond de 1,25 miljoen exemplaren. De dagbladen zijn diepgeworteld in de regio’s. Zij kenmerken zich door een sterke lezersbinding en een hoog leesbereik.

Wekelijks produceert DPG Media ruim 7 miljoen regionale nieuwsbladen en huis-aan-huisbladen. Bovendien is DPG Media in West-Europa één van de grotere spelers op het gebied van direct marketingdiensten en – producten met sterke marktposities in Nederland, België, Groot-Brittannië en Frankrijk.

In 1660 werd het allereerste dagblad uitgegeven in Europa: De Leipziger Zeitung. Ook de meeste van onze titels hebben een lang en rijk verleden. Ze horen tot de oudste van Nederland. De Zwolse Courant is van 1789 en het Deventer Dagblad bestaat al sinds 1872. In Apeldoorn, waar Jo Wegener in 1903 de basis legde voor het concern, is nog altijd het hoofdkantoor van de Stentor gevestigd.