Historie van de Stentor

Vakantieplannen? Maak gebruik van de vakantieservice! Zo voorkomt u een overvolle brievenbus bij thuiskomst.

De Stentor maakt deel uit van de Persgroep Nederland B.V. In november 1903 begon Johan Frederik Wegener in Apeldoorn met een nieuws en advertentieblad, de latere Apeldoornse Courant.

De kleine, plaatselijke uitgeverij groeide uit tot het toonaangevende mediaconcern van vandaag.

De regionale dagbladen van de Persgroep bestrijken het overgrote deel van Nederland. De totale oplage ligt rond de 1,25 miljoen exemplaren. De dagbladen zijn diepgeworteld in de regio’s. Zij kenmerken zich door een sterke lezersbinding en een hoog leesbereik.

Wekelijks produceert de Persgroep ruim 7 miljoen regionale nieuwsbladen en huis-aan-huisbladen. Bovendien is de Persgroep in West-Europa één van de grotere spelers op het gebied van direct marketingdiensten en – producten met sterke marktposities in Nederland, België, Groot-Brittannië en Frankrijk.

In 1660 werd het allereerste dagblad uitgegeven in Europa: De Leipziger Zeitung. Ook de meeste van onze titels hebben een lang en rijk verleden. Ze horen tot de oudste van Nederland. De Zwolse Courant is van 1789 en het Deventer Dagblad bestaat al sinds 1872. In Apeldoorn, waar Jo Wegener in 1903 de basis legde voor het concern, is nog altijd het hoofdkantoor van de Stentor gevestigd.