Volledig scherm
© PR

Acteur Burt Reynolds (82) overleden

Acteur Burt Reynolds is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Hollywood Reporter. Reynolds overleed vanmorgen in het Jupiter Medical Center in Florida, laat zijn manager Erik Kritzer weten.

Reynolds heeft een eindeloze lijst van actiefilms op zijn naam staan, waarvoor hij veelal zelf de stunts deed. Ook was hij in veel romantische komedies te zien, zoals Best Friends met Goldie Hawn. In 1997 leverde zijn rol als pornoregisseur Jack Horner in Boogie Nights hem een Oscarnominatie op. Hij werd ook bekend met rollen in Deliverance, Smokey and the Bandit, The Cannonball Run en Starting Over.

Reynolds onderging in 2011 een bypassoperatie. Twee jaar later werd hij met uitdrogingsverschijnselen opgenomen maar herstelde volledig. In zijn laatste film The Last Movie Star (2017) speelde hij een van de hoofdrollen.

De in Michigan geboren acteur was van 1963 twee jaar gehuwd met Judy Carne. In 1988 trouwde hij met Loni Anderson, van wie hij in 1993 scheidde. Met haar adopteerde hij 30 jaar geleden een jongen, Quinton, toen het ventje drie dagen oud was. ,,Hij is mijn grootste prestatie, een geweldige man die nu als cameraman in Hollywood werkt. Hij heeft nooit om hulp gevraagd. Hij heeft het zelf gedaan en daar ben ik trots op'', liet Reynolds in juli van dit jaar over de relatie met zijn zoon los.

💔

Een foto die is geplaatst door null (@katehudson) op

Volledig scherm
Reynolds in Smokey and the Bandit. © RV
Volledig scherm
Reynolds met John Voight op de set van Deliverance, in 1972. © ANP Kippa
Volledig scherm
In 2014 © Twitter
 1. Keihard rennen of stilstaan? Netflix komt met interactief survivalprogramma

  Keihard rennen of stilstaan? Netflix komt met interac­tief survival­pro­gram­ma

  Streamingdienst Netflix komt met acht afleveringen van een survivalprogramma waarin kijkers op interactieve wijze zelf het verloop van hun barre tocht door de wildernis kunnen bepalen. Het gaat om de reeks You vs. Wild van de Britse avonturier en bergbeklimmer Bear Grylls (44). Hij legt alle moeilijke beslissingen letterlijk in de handen van kijkers zoals ‘blijven stilstaan’ of ‘rennen’ en ‘voorzichtig kruipen’ of juist ‘rechtop lopen’.
 2. Guus Meeuwis woest op René van der Gijp na beledigen vriendin Manon Meijers
  update

  Guus Meeuwis woest op René van der Gijp na beledigen vriendin Manon Meijers

  Guus Meeuwis (46) heeft fel uitgehaald naar Veronica Inside-analist René van der Gijp die zijn vriendin, styliste Manon Meijers, vorige week vanwege haar uiterlijk en lengte ‘de omgebouwde broer van Guus’ noemde. ,,Ik ben pissig! Iedereen mag van mij een mening hebben, maar dit was heel lelijk, vies en pesterig”, aldus Meeuwis. Hij noemt Van der Gijps belediging van het niveau middelbare en zelfs lagere school.