Volledig scherm
© anp

Acteur Torenstra nazaat Willem van Oranje

Acteur Waldemar Torenstra (38) is een rechtstreekse afstammeling van Willem van Oranje, de Vader des Vaderlands. Dat heeft de NTR-serie Verborgen Verleden ontdekt. Het programma trok de stamboom van de acteur na.

Torenstra's grootmoeder is van adel. Zijn overgrootvader was opperkamerheer van koningin Wilhelmina. Torenstra speelde onder meer in de films Ja Zuster, Nee Zuster, De gelukkige huisvrouw en Zomerhitte.

Ook was hij te zien in series als Goede Tijden, Slechte Tijden en Grijpstra & De Gier. Hij heeft een relatie met BNN-presentatrice Sophie Hilbrand. Samen hebben ze een dochter en een zoon.  De aflevering met de ontdekking wordt zaterdagavond uitgezonden op Nederland 2.

  1. Honderdplusser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Honderd­plus­ser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Gordon trekt voor zijn nieuwe programma 100 Jaar Jong opnieuw op met een groep ouderen, zo vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De presentator gaat op zoek naar het geheim van honderdplussers die nog altijd jong van geest zijn. Voor de gelegenheid had hij Lenie (101) meegenomen naar de studio, die meteen een gooi deed naar de plek van 'tafeldame’, tot hilariteit van de kijker.