Volledig scherm
Robin Martens. © BRUNO PRESS

Actrice Robin Martens aangehouden na ‘mishandeling’ politieagent

updateVoormalig Goede Tijden, Slechte Tijden-actrice Robin Martens (27) zou vannacht in haar woonplaats Castricum (Noord-Holland) tijdens een opstootje in de Dorpsstraat een agent meerdere malen in het gezicht hebben geslagen. Ze werd meegenomen naar het bureau waar bleek dat ze onder invloed was van alcohol. Shownieuws heeft beelden van de aanhouding waarop Martens te zien is. 

Martens was niet voor commentaar bereikbaar, maar haar management stelde vanavond dat de zaak groter is gemaakt dan wat in werkelijkheid gebeurde. ,,In tegenstelling tot wat de politie nu naar buiten brengt, heeft Robin in geen geval een agent aangeraakt, zo heeft ze mij verzekerd”, aldus de woordvoerder van de actrice. Volgens de politie, die uit privacyoogpunt niets over identiteit van de aangehouden vrouw mag zeggen, ging het echter wel degelijk om mishandeling van een agent. 

,,Vreemd”, vindt de manager. ,,Dit is een storm in een glas water. De soep wordt niet zo heet gegeten als de politie het opdient.” Hij benadrukt dat de actrice na een kort verblijf op het politiebureau weer naar huis mocht. ,,Dat doen ze echt niet als echt sprake is geweest van mishandeling. Ze zit gewoon weer thuis met haar hondje. Niks aan het handje.” 

Het incident vond omstreeks half drie vannacht plaats in het centrum van Castricum, waar op dat moment net een aantal horecagelegenheden dicht was gegaan. De politie meldt dat op straat een vechtpartij ontstond. Binnen die groep jongeren stond een 17-jarige jongen uit Heemskerk te zwaaien met een zogenoemd Rambo-mes. De drager van het steekwapen kon door de politie tegen de grond worden gewerkt, waarna het mes in beslag werd genomen. De jongen is aangehouden wegens bedreiging en verboden wapenbezit. 

Schermutseling

Tijdens de schermutseling van de politie en de jongen met het mes probeerde een man hem uit handen van de politie te bevrijden. De politie stuurde die persoon weg, maar de onruststoker kwam toch weer terug, waarna door zijn toedoen een agent en een andere omstander op de grond belandden. ,,Plotseling kwam een vrouw aanlopen die de politieman beetpakte en hem meerdere malen hard in het gezicht sloeg”, meldt de politie in een officieel persbericht. ,,Ze werd aangehouden voor mishandeling en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar werd een hoog promillage alcohol geconstateerd.” 

Of Martens - tegenwoordig één van de gezichten van make-upmerk Rimmel - officieel zal worden aangeklaagd voor mishandeling, is nog onduidelijk. Voormalig politievoorlichter Klaas Wilting twitterde dat mensen die geweld tegen de politie gebruiken zwaar moeten worden gestraft. ‘Zodanig dat er ook echt een preventieve werking vanuit gaat’. Op Instagram was vanmiddag te zien, dat Martens inmiddels weer thuis is in haar woning in Castricum. De actrice speelde vele jaren de rol van Rikki de Jong in GTST. Tot haar grote teleurstelling werd ze in 2017 uit de serie geschreven. Eerder dit jaar keerde ze toch weer voor korte tijd terug.