The Roast of Ali B.
Volledig scherm
The Roast of Ali B. © Comedy Central

Ali B is het nieuwe slachtoffer in The Roast van Comedy Central

The Roast-boegbeeld Peter Pannekoek mag zich klaar gaan maken voor een boel grappen over Ali B. De rapper uit Almere is namelijk de volgende kandidaat in het Comedy Central-programma The Roast. Hij mag daarbij aansluiten in het rijtje Gordon, Giel Beelen en Johnny de Mol. Wie er plaatsneemt in het panel wordt na de zomer bekendgemaakt.

De jaarlijkse roast, sinds enkele jaren een goedbekeken traditie, is te zien op dinsdag 17 december. Comedy Central heeft de internationale roast-traditie vier jaar geleden naar Nederland gehaald. In het buitenland is het format al langer te zien.

Ali B hoefde naar eigen zeggen niet lang na te denken over zijn kandidaatschap. ,,Ik ben al jaren fan van The Roast. Voorwaarde voor mij om mee te doen, was dat het niet scherp en hard genoeg kan. Toen dat werd toegezegd, zei ik gelijk ja!’, aldus Ali B in een persbericht van Comedy Central. 

,,Wij hadden ons geen betere kandidaat dan Ali B kunnen wensen voor dit jaar”, zegt Maurice Hols, Executive Vice President Viacom Benelux, waar Comedy Central onderdeel van is, op zijn beurt. 

,,Iedereen kent Ali, hij wordt gerespecteerd in zijn vak, maar is niet bij iedereen even geliefd en dat is het perfecte profiel voor een Comedy Central Roastee. Daarnaast omarmt hij zelfspot en heeft hij vorig jaar op de loper bij The Roast of Johnny de Mol nog geroepen dat je alles over hem mag zeggen, mocht hij geroast worden. Hij mag zijn borst nat gaan maken.”