Amerikaanse rapper Juice Wrld (21) overleden

De Amerikaanse rapper Juice Wrld is vandaag op 21-jarige leeftijd overleden. De muzikant werd op de luchthaven Chicago Midway onwel en overleed even later in het ziekenhuis, meldt TMZ.

De rapper, die eigenlijk Jarad Anthony Higgins heet, was net geland vanuit Californië toen hij op het vliegveld onwel werd. Higgins werd vervolgens meegenomen met de ambulance en overleed in het ziekenhuis. De doodsoorzaak is vooralsnog niet bekend, wel zou bloed zijn gekomen uit de mond van de rapper.

Juice Wrld brak vorig jaar door met het nummer Lucid Dreams, dat ook in Nederland een bescheiden hit was. Hij stond dit jaar nog op LowLands. De rapper heeft twee studio-albums uitgebracht. Higgings werkte onder meer samen met zangeres Ellie Goulding voor het nummer Hate Me. Ook bracht hij het nummer Wasted met Lil Uzi Vert uit en stond hij met rapper Nicki Minaj op het podium tijdens haar wereldtour.

De rapper werd in 1998 geboren in Chicago. Zijn ouders gingen uit elkaar toen hij drie jaar oud was. Juice Wrld bleef bij zijn moeder wonen, die erg religieus was. Zo mocht hij niet naar hiphop luisteren. In zijn tienerjaren was hij verslaafd aan diverse soorten drugs en medicijnen, waaronder Alprazolam (in Amerika bekend als Xanax).

De Amerikaanse rapper Juice Wrld is vandaag op 21-jarige leeftijd overleden.
Volledig scherm
De Amerikaanse rapper Juice Wrld is vandaag op 21-jarige leeftijd overleden. © EPA