Volledig scherm
Angelina Jolie © EPA

Angelina Jolie bevestigt hoofdrol in The Eternals

Na vier maanden speculeren heeft Angelina Jolie bevestigd dat ze de hoofdrol van Thena zal spelen in de volgende Marvel-film The Eternals. Dit deed ze op het festival Comic-Con in San Diego.

Andere rollen in de superheldenfilm The Eternals zijn voor Richard Madden, Salma Hayek, Kumail Nanjiani en Brian Tyree Henry. The Eternals, een van de tien projecten waar filmstudio Marvel Cinematic Universe (MCU) aan werkt, draait vanaf 6 november 2020 in de bioscopen.

,,Wat geweldig om hier te zijn. Ik ga tien keer harder werken. Ik denk dat ik weet wat het betekent om deel uit te maken van MCU, van Eternal, van deze familie", zei Jolie op het podium in San Diego. ,,We hebben allemaal het script gelezen. We weten wat ons te doen staat en dus gaan we heel hard aan het werk."

Studiobaas Kevin Feige van Marvel kondigde nog een groot aantal andere titels aan op Comic-Con. The Falcon and the Winder Soldier en Black Widow komen volgend jaar uit. Een jaar later volgen Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings, WandaVision, Loki, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Thor: Love and Thunder, Hawkeye en de animatieserie What If...?. Voor een reboot van Blade is nog geen releasedatum bekend.

 1. HBO en Jacksons blijven vechten over documentaire Leaving Neverland

  HBO en Jacksons blijven vechten over documentai­re Leaving Neverland

  Zender HBO en de nabestaanden van Michael Jackson blijven maar ruziën om de documentaire Leaving Neverland. De Jacksons stapten eerder dit jaar rond het verschijnen van de film, waarin de 'King of Pop' wordt beschuldigd van seksueel misbruik, naar de rechter en nu heeft HBO een nieuwe motie ingediend om de zaak te verwerpen. Dat meldt Variety. Eerder deed de zender al een poging om de zaak niet te laten voorkomen, maar dat verzoek werd afgewezen.
 2. De meest memorabele sterfscènes uit Tarantino-films op een rijtje
  582 doden

  De meest memorabele sterfscè­nes uit Tarantino-films op een rijtje

  Regisseur Quentin Tarantino (56) staat niet bepaald gekend om zijn lieflijke romantische komedies, maar eerder om snoeiharde gangsterfilms - zij het boordevol humor - waarin het bloed over het scherm spat. Ter ere van Tarantino’s nieuwste rolprent, Once Upon A Time In Hollywood, zetten we we nog eens zijn bloederigste scènes op een rijtje. We selecteren slechts één scène per reeds uitgebrachte film en sorteren we de lijst op de hoeveelheid doden per film.