Mijn beste vriendin Anne Frank
Volledig scherm
Mijn beste vriendin Anne Frank © Boekomslag

Anne Frank-film krijgt wereldwijde Netflix-release

Netflix heeft de wereldwijde rechten binnengehaald van de Nederlandse film Mijn beste vriendin Anne Frank. Dat heeft de streamingdienst bekendgemaakt tijdens de Berlinale op de European Film Market. De opnames beginnen volgende maand, 75 jaar na het overlijden van Anne Frank.

De film is gebaseerd op de memoires van de 90-jarige Hannah Goslar, de Amsterdamse vriendin van Anne Frank. Ze werden in 1942 gescheiden, maar ontmoetten elkaar weer in 1945 in het concentratiekamp Bergen-Belsen, waar Hannah haar leven riskeerde om Anne Frank te redden. Eerder spraken de makers de hoop uit om de film nog dit jaar uit te brengen.

,,We zijn erg trots dat de film Mijn beste vriendin Anne Frank wereldwijd op Netflix te zien zal zijn", zegt Lina Brouneus, directeur coproductie en acquisitie. ,,Netflix hoopt dat het verhaal over beste vriendinnen Hannah en Anne mensen over de hele wereld raakt, verbindt en inspireert zoals het dagboek van Anne dit al decennia doet. Het is een hartverscheurend verhaal over vriendschap en vreemdelingenhaat, wat anno 2020 nog even relevant is."

Het drama wordt geregisseerd door Ben Sombogaart, die eerder hits als De Tweeling en De Storm maakte. In eerste instantie was Ate de Jong aangekondigd als regisseur maar de producenten besloten eind vorig jaar De Jong van het project te halen.

  1. Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

    Bas Smit laat dochter (8) zijn haar knippen tijdens livestream: ‘Klamme handjes’

    Bas Smit heeft vandaag misschien wel voor de grootste uitdaging ooit in zijn leven gestaan: hij liet zijn 8-jarige dochter Lola zijn lokken knippen. Dat ging niet zonder slag of stoot, Smit werd in zijn nek én oor geknipt, tot aan bloedens toe. Ruim 24.000 mensen (een record voor Smit) schakelden in voor het tafereel dat live te volgen was op het Instagram-acount van Smit. ,,Ik zit helemaal met klamme handen hier’’, riep zijn vrouw Nicolette van Dam het meermaals uit in de livestream.