Babyvideo Kylie Jenner meest trending van 2018 op YouTube

VideoDe video die realityster Kylie Jenner maakte over haar geheime zwangerschap en de geboorte van dochter Stormi staat bovenaan de lijst met Top Trending-video’s van 2018 op YouTube. Het filmpje werd in de eerste week 53 miljoen keer bekeken.

Kylie raakte zwanger toen ze 19 was en besloot het nieuws niet met de wereld te delen. De realityster, die al sinds haar tiende wordt gevolgd door camera's voor de serie Keeping Up With The Kardashiansbevestigde pas drie dagen na de geboorte van dochter Stormi begin februari dat ze moeder was geworden. Dat deed ze met een elf minuten durende video, die ze Aan Onze Dochter noemde. De minireportage is inmiddels ruim 77 miljoen keer bekeken.

Jenner en haar bekende (half-)zussen hebben miljoenen fans en waarschijnlijk evenzoveel haters, maar na de bekendmaking stonden de twee kampen voor even aan één kant. Want de manier waarop Jenner haar zwangerschap buiten de spotlights had gehouden, vonden zelfs haar grootste critici getuigen van klasse.

Ze gedroeg zich een keer als een ‘normale’ vrouw, prezen mensen haar in de talloze reacties onder berichten in Amerikaanse media. En ze toonde zich eens niet zo geldbelust. Kylie had immers makkelijk enkele tonnen of zelfs miljoenen dollars kunnen vangen als ze haar zwangerschap had ‘verkocht’ en op de foto was gegaan voor een groot tijdschrift. Voor iemand die haar Instagramaccount zonder enige schroom gebruikt als reclamevehikel voor haar eigen cosmeticamerk, was haar terughoudendheid volgens velen een classy move.

Lees door onder de foto.

Kylie Jenner.
Volledig scherm
Kylie Jenner. © YouTube Kylie Jenner

Heb niks met die familie

Veel van de reacties begonnen met ‘ik heb niks met die familie’. Het is volgens velen immers een beetje viezig en niet zo salonfähig om van de Kardashians te houden. Het tweede deel van dezelfde reacties luidde echter vaak ‘...maar van die video moest ik gewoon huilen’.

Strikt genomen haalde de video Kylie’s hele verklaring onderuit. Ze bleek haar zwangerschap wel degelijk voor de lens te hebben beleefd, ze had het materiaal alleen nog even bewaard. Toch deerde het de meeste mensen niet. Ze was zwanger geweest voor het oog van de camera’s, maar (nog) niet voor het oog van de wereld. De video was - of voelde in ieder geval aan als - een familiedocument. En babygeluk was Kylie en haar familie volgens veel mensen gewoon heel erg gegund, ook als die familie Kardashian/Jenner heet.

Op de tweede plaats in de trending-lijst staat video Real Life Trick Shots 2 van Dude Perfect, gevolgd door de aankondiging van de breuk van YouTube-stel Liza Koshy and David Dobrik.

  1. ‘Netflix-serie Space Force had zoveel meer kunnen zijn’
    Podcast

    ‘Net­flix-se­rie Space Force had zoveel meer kunnen zijn’

    ‘Het probleem van Netflix is dat de seizoenen vaak heel kort zijn,’ vertelt seriefreak Kevin Goes in de nieuwste aflevering van de podcast Bingewatchers. ‘En dat is ook een van de minpunten van Space Force. Er had zoveel meer in die serie gezeten en nu hou je toch het gevoel dat er veel meer in gezeten had, ondanks de sterrencast met onder meer Steve Carrell (The Office), John Malkovich (The New Pope) en Lisa Kudrow (Friends)’