Volledig scherm
Beau van Erven Dorens. © ANP

Beau van Erven Dorens neemt Majoor Bosshardtprijs in ontvangst

Beau van Erven Dorens heeft gisteren de Majoor Bosshardtprijs in ontvangst genomen. Hij kreeg de prijs voor zijn werk als programmamaker van onder meer de Amsterdam Project en Rotterdam Project. Daarin heeft hij volgens de jury op een bijzondere manier aandacht gevraagd voor mensen in kwetsbare omstandigheden.

De jury van de Majoor Bosshardtprijs was onder de indruk van de wijze waarop Beau in programma’s als The Amsterdam Project en The Rotterdam Project aandacht vraagt voor mensen in kwetsbare omstandigheden. De keuze is ook bepaald door de wijze waarop de presentator met de personen in zijn tv-programma’s omgaat en hen en de kijkers weet te raken.

De Majoor Bosshardtprijs is in het leven geroepen om het werk van majoor Bosshardt te herdenken en wordt sinds 2006 jaarlijks uitgereikt. Bosshardt was officier bij het Leger des Heils en was eind vorige eeuw het gezicht van de liefdadigheidsinstelling. Vorig jaar ging de prijs naar Angela Schijf als ambassadeur voor Stichting Het Vergeten Kind. Eerder namen onder anderen prinses Laurentien, Marco Borsato, Lucille Werner, Erica Terpstra, Ali B en Linda de Mol de prijs in ontvangst.

  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?