AD
Volledig scherm
PREMIUM
© AD

Bert Visscher: van nul kijkers in Goes naar dagelijks 1,7 miljoen

De slimste blikWelke kandidaat sprong eruit? Wat was Maartens momentje en welke galerij bood de meeste gespreksstof? Een terugblik op de eerste week van De slimste mens.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Maarten van Rossem sneert in De slimste mens: ‘Wopke Hoekstra is geen politicus’

  Maarten van Rossem sneert in De slimste mens: ‘Wopke Hoekstra is geen politicus’

  Hij geeft tips, vertelt waarmee hij bezig is (‘Een boekje schrijven’) en verklaart sommige antwoorden, zoals gisteren bij Proud Mary, het liedje van Ike & Tina Turner. Mary was geen vrouw, ‘maar een stoomboot’, stelde Maarten van Rossem, het markante jurylid van De slimste mens. En Van Rossem schroomt ook niet om tussen de vragen door zijn ongezouten mening te geven. Over de pandemie (‘er viel nog van alles te doen’), over Farrah Fawcett (‘eng mens’) en gisteravond over Wopke Hoekstra. De CDA-voorman kreeg er flink van langs. ,,Geen politicus”, vond Van Rossem.