Tom Egbers en Janke Dekker.
Volledig scherm
Tom Egbers en Janke Dekker. © ANP

Bestuur meldpunt Mores vertrekt: ‘Imago aangetast’

updateHet bestuur van meldpunt Mores, voor grensoverschrijdend gedrag in de cultuursector, vertrekt. Dat is besloten omdat het bestuur ‘zelf onderwerp van gesprek is geworden en daardoor ook het imago van het meldpunt wordt aangetast’, zo laat voorzitter Amber de Vente woensdag in een verklaring weten.

 1. Tom Egbers: ‘Ik laat mij na vier decennia niet zomaar bij het grofvuil zetten’
  miljoen kijkers

  Tom Egbers: ‘Ik laat mij na vier decennia niet zomaar bij het grofvuil zetten’

  Presentator Tom Egbers (65) erkent dat hij ten overstaan van collega’s op de redactie van NOS Sport een vrouwelijke collega heeft uitgescholden met wie hij een affaire had gehad. Maar hij heeft haar nooit met de dood bedreigd door zijn vinger langs zijn keel te halen. De journalist is voorlopig niet op tv, maar vastbesloten terug te keren: ,,Ik laat me na vier decennia niet zomaar bij het grofvuil zetten.’’
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.