Volledig scherm
© -

Bohemian Rhapsody van Queen meest gestreamde song uit 20ste eeuw

Het nummer Bohemian Rhapsody van Queen is door de Universal Music Group uitgeroepen tot de meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw, met maar liefst 1,6 miljard streams. Het nummer kwam op 31 oktober 1975 uit en werd geschreven door de in 1991 overleden zanger Freddie Mercury.

Het is hiermee tevens de meest gestreamde klassieke rocksong aller tijden en laat andere grote hits als Nirvana's Smells Like Teen Spirit en November Rain van Guns N' Roses achter zich. Dit meldt Billboard.

De Queen knaller voert al jaren allerlei 'best of' hitlijsten aan en de populariteit van de classic steeg het afgelopen jaar nog verder dankzij de Freddie Mercury biopic Bohemian Rhapsody. 

Queen gitarist Brian May reageerde verheugd op het nieuws: ,,Heel erg blij dat onze muziek het nog steeds zo goed doet!’’

  1. Maradona: van lam naar leeuw en opgejaagd wild
    PREMIUM

    Maradona: van lam naar leeuw en opgejaagd wild

    Toen Diego Maradona na een mislukt en pijnlijk verblijf bij FC Barcelona tekende bij SSC Napoli, een van de armste clubs van Italië, moest hij meteen enkele teleurstellingen verwerken. ,,Ik verwachtte een huis, maar kreeg een appartement. Ik dacht een Ferrari te krijgen, maar werd met een Fiat afgescheept’’, zegt de Argentijnse voetballegende in het begin van de documentaire Maradona, die gisteravond in Cannes in wereldpremière ging.