Volledig scherm
Archie in de armen van zijn vader. © sussexroyal

Britse koningshuis deelt op Vaderdag schattig kiekje van Archie

Op Vaderdag heeft het Britse koningshuis voor het eerst een privéfoto van het pasgeboren zoontje van prins Harry en Meghan Markle gedeeld op hun officiële Instagram-account. Op het kiekje is de kleine Archie te zien, terwijl hij met de vinger van zijn vader speelt. ,,Fijne Vaderdag en speciaal voor de eerste Vaderdag van de hertog van Sussex”, valt er bij de foto te lezen.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor kwam 5 mei ter wereld in een privékliniek in hartje Londen. Nadat Meghan weeën kreeg, is ze door prins Harry zelf vervoerd naar het Portland Hospital. Wel onder politie-escort van Scotland Yard. Het is voor het eerst sinds de geboorte dat Meghan en Harry beelden verspreiden van hun pasgeboren zoontje. 

Bij het onthullen van zijn naam van het kersverse lid van het Britse koningshuis, reageerde het stel: ,,Het ouderschap is geweldig.” Meghan verklapte dat Archie erg rustig was. Daarop stelde prins Harry: ,,Dat heeft hij van mij.”

De zwangerschap van de voormalig Suits-actrice heeft naar verluidt een miljoen euro gekost. Dat blijkt uit berekeningen van geldglossy Money Magazine. Het enorme bedrag bestaat grotendeels uit belastinggeld. Op sociale media wordt het ‘prijskaartje’ dat aan de royal baby hangt ‘absurd hoog’ en zelfs ‘misselijkmakend’ genoemd.