Volledig scherm
© Getty Images for IMAX

Canadese filmindustrie stelt gedragscode op

Canada heeft het plan opgevat om, naar aanleiding van diverse klachten uit de filmindustrie, een gedragscode op te stellen, die de veiligheid van medewerkers aan een bepaalde productie moet waarborgen. Het Harvey Weinstein-schandaal heeft voor zoveel onrust gezorgd, dat maatregelen noodzakelijk zijn, meldt The Hollywood Reporter. 

Na een lange vergadering met diverse mensen uit het vakgebied, meldde een woordvoerder 'dat er samengewerkt gaat worden om seksueel misbruik, pesten, discriminatie en geweld tegen te gaan'. ,,We stemmen in met een 'zero tolerance' beleid voor dergelijk gedrag. Het is belangrijk om gender-gelijkheid en diversiteit een belangrijk onderdeel van de oplossing van dit probleem te maken."

Het gaat hierbij om gedragsregels op de filmset, maar ook daarbuiten. Canada volgt hiermee de Amerikaanse Academy of Motion Picture Arts and Sciences die eerder al een gedragscode opstelde, nadat bekend werd dat producent Harvey Weinstein tientallen vrouwen in de filmindustrie onzedelijk heeft betast, aangerand en zelfs verkracht.