Burgemeester Ahmed Aboutaleb en songfestivalpresentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager onthullen een grote kunstinstallatie in de vorm van een aftelklok.
Volledig scherm
Burgemeester Ahmed Aboutaleb en songfestivalpresentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit en Nikkie de Jager onthullen een grote kunstinstallatie in de vorm van een aftelklok. © ANP

Chantal, Jan, Nikkie en Edsilia vullen elkaar aan op ESF-podium

Chantal Janzen, Jan Smit, Nikkie de Jager en Edsilia Rombley willen tijdens het Eurovisie Songfestival vooral uitstralen een team te zijn. Volgens de vier presentatoren heeft ieder zo z’n eigen kwaliteiten en is het belangrijk om elkaar aan te vullen en te versterken.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.