Volledig scherm
Meghan Markle en George Clooney. © Reuters/AP

Clooney neemt het op voor Meghan Markle: ze jagen op haar als op Lady Di

George Clooney neemt het op voor zijn vriendin Meghan Markle. De acteur trekt fel van leer tegen de manier waarop de paparazzi omgaan met de zwangere vrouw van de Britse prins Harry. Hij vergelijkt haar situatie met die van wijlen Lady Di, die verongelukte toen ze werd achtervolgd door fotografen.

Volledig scherm
Meghan Markle © EPA

De acteur uitte zijn ongenoegen over de Britse roddelpers in Australië, waar hij is om zijn nieuwe serie Catch-22 te promoten. ,,Ze jagen overal op Meghan Markle. Ze wordt achtervolgd en belasterd”, zegt Clooney tegen Who Magazine. De 37-jarige Markle, voormalig actrice, behoort sinds mei vorig jaar tot de Britse koninklijke familie. Clooney en zijn vrouw Amal zijn vrienden van Meghan en prins Harry.  Ze woonden ook hun bruiloft bij. 

Clooney vergelijkt Markles situatie met die van prinses Diana, de moeder van Harry. ,,Ze is een vrouw die zeven maanden zwanger is en ze wordt opgejaagd en behandeld op dezelfde manier als Diana. De geschiedenis herhaalt zich. We hebben allemaal gezien hoe dat eindigt", zegt de acteur, refererend aan het fatale auto-ongeluk van Lady Di in 1997, toen ze werd achtervolgd door paparazzi.

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Amal en George Clooney bij de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle vorig jaar mei. © AP

Markle staat sinds haar huwelijk continu in de belangstelling. Er worden zoveel geruchten en verhalen over de nieuwe hertogin in de wereld gebracht - over ruzie met haar vader, onmin met haar schoonzus Kate en ontslagen werknemers - dat Kensington Palace zich al meer dan eens genoodzaakt voelde om te reageren, wat normaal gesproken nooit gebeurt.

Peetvader

Het was niet alleen zware kost tijdens het interview. Clooney grapte ook dat hij zijn handen veel te vol heeft om peetvader te kunnen worden voor de baby die Meghan en Harry dit voorjaar verwachten. ,,Ik ben vader van een tweeling, ik heb al genoeg shit in mijn leven - letterlijk.” Zijn vrouw Amal beviel in juni 2017 van Ella en Alexander. 

Volledig scherm
Diana, prinses van Wales, met prins Harry op vakantie in 1987. © Getty Images
 1. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 2. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.