Volledig scherm
Meghan Markle en George Clooney. © Reuters/AP

Clooney neemt het op voor Meghan Markle: ze jagen op haar als op Lady Di

George Clooney neemt het op voor zijn vriendin Meghan Markle. De acteur trekt fel van leer tegen de manier waarop de paparazzi omgaan met de zwangere vrouw van de Britse prins Harry. Hij vergelijkt haar situatie met die van wijlen Lady Di, die verongelukte toen ze werd achtervolgd door fotografen.

Volledig scherm
Meghan Markle © EPA

De acteur uitte zijn ongenoegen over de Britse roddelpers in Australië, waar hij is om zijn nieuwe serie Catch-22 te promoten. ,,Ze jagen overal op Meghan Markle. Ze wordt achtervolgd en belasterd”, zegt Clooney tegen Who Magazine. De 37-jarige Markle, voormalig actrice, behoort sinds mei vorig jaar tot de Britse koninklijke familie. Clooney en zijn vrouw Amal zijn vrienden van Meghan en prins Harry.  Ze woonden ook hun bruiloft bij. 

Clooney vergelijkt Markles situatie met die van prinses Diana, de moeder van Harry. ,,Ze is een vrouw die zeven maanden zwanger is en ze wordt opgejaagd en behandeld op dezelfde manier als Diana. De geschiedenis herhaalt zich. We hebben allemaal gezien hoe dat eindigt", zegt de acteur, refererend aan het fatale auto-ongeluk van Lady Di in 1997, toen ze werd achtervolgd door paparazzi.

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Amal en George Clooney bij de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle vorig jaar mei. © AP

Markle staat sinds haar huwelijk continu in de belangstelling. Er worden zoveel geruchten en verhalen over de nieuwe hertogin in de wereld gebracht - over ruzie met haar vader, onmin met haar schoonzus Kate en ontslagen werknemers - dat Kensington Palace zich al meer dan eens genoodzaakt voelde om te reageren, wat normaal gesproken nooit gebeurt.

Peetvader

Het was niet alleen zware kost tijdens het interview. Clooney grapte ook dat hij zijn handen veel te vol heeft om peetvader te kunnen worden voor de baby die Meghan en Harry dit voorjaar verwachten. ,,Ik ben vader van een tweeling, ik heb al genoeg shit in mijn leven - letterlijk.” Zijn vrouw Amal beviel in juni 2017 van Ella en Alexander. 

Volledig scherm
Diana, prinses van Wales, met prins Harry op vakantie in 1987. © Getty Images
  1. RTL stuurt Temptation VIPS-koppel naar huis wegens zwangerschap

    RTL stuurt Temptation VIPS-kop­pel naar huis wegens zwanger­schap

    Het nieuwe seizoen van het RTL-realityprogramma Temptation Island VIPS begint definitief zonder het koppel Channah Koerten en Quentin Steenwinkel die bekend werden door hun deelname aan Ex On The Beach. Tijdens de opnamen is namelijk gebleken dat het stel hun eerste kindje verwacht. De makers van het programma waren daar niet van op de hoogte. Daarom zijn kapster-visagiste Channah en personal trainer Quentin per direct naar huis gestuurd.
  2. BBC-kijkers geschokt na zien van hopeloze strijd orang-oetan tegen graafmachine

    BBC-kij­kers geschokt na zien van hopeloze strijd orang-oe­tan tegen graafmachi­ne

    Televisiekijkers zagen gisteravond de nieuwe documentaire van Sir David Attenborough, Climate Change: The Facts. De bekende maker van wildlifedocumentaires luidt daarin de noodklok. Het gaat veel beroerder met onze planeet dan we denken. Eén beeld - een al wat ouder ingepast fragment - bleef de vele kijkers duidelijk bij: die van de orang-oetan, zittend op een boom, vechtend tegen een graafmachine die zijn leefomgeving bedreigt.