Volledig scherm
Chris Martin van Coldplay. © EPA

Coldplay kondigt dubbelalbum aan op wel heel bijzondere manier

Het lijkt erop dat Coldplay volgende maand voor het eerst in vier jaar weer een nieuw album uitbrengt. De wereldberoemde band kondigde het nieuws niet groots aan maar deed dat juist klein, door een brief te sturen naar een van hun fans. In het bericht dat de Britse Lena Tayara thuisgestuurd kreeg staat dat Coldplay op 22 november een dubbelalbum uitbrengt.

In de op een ouderwetse schrijfmachine getikte brief staat dat Coldplay ‘100 jaar’ aan het project, getiteld Everyday Life, heeft gewerkt. De ene helft krijgt de titel Sunrise, terwijl de andere Sunset gaat heten.

Lena dacht in eerste instantie dat ze in de maling genomen werd, maar de brief is ondertekend door alle bandleden en op internet zijn inmiddels ook de eerste tekenen verschenen van een nieuw project. Zo staat op de website van Coldplay een logo van een zon en een maan en werd op Twitter een eerste audioteaser van 15 seconden gedeeld.

Coldplay is een van de grootste bands van de 21ste eeuw. Het laatste album, A Head Full Of Dreams, kwam in december 2015 uit. Daarna verscheen nog wel de EP Kaleidoscope en een klein zijproject met Pharrell Williams onder de naam Los Unidades. Sinds 2017 is het zo goed als stil rond de groep met frontman Chris Martin.

Coldplay on Twitter

https://t.co/Ti2ym8wJAl

  1. Henkjan Smits komt niet van Idols-imago af: ‘Dat was in 2002!’

    Henkjan Smits komt niet van Idols-ima­go af: ‘Dat was in 2002!’

    Hoewel Henkjan Smits jaren geleden voor het laatst plaatsnam achter de jurydesk van Idols wordt hij nog altijd met de talentenjacht geconfronteerd. De presentator en radio-dj maakt geregeld mee dat mensen door het programma denken dat hij niet aardig is. ,,Daar heb ik heel erg last van. Ik wind me daar heel erg over op omdat het een machteloos ding is. En ik merk dat het mij werk kost", zegt Henkjan in de Radio 2 podcast-serie 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild.