Cornald Maas sneert naar BN’ers die plots Songfestival willen presenteren

Cornald Maas snapt weinig van alle BN’ers die plots interesse hebben om het Eurovisie Songfestival komend jaar te presenteren. De 56-jarige commentator van het liedjesfestijn bijt van zich af op Twitter. Hij noemt de zichzelf aanbiedende presentatoren onder meer ‘schaamteloos’.

Alleen gisteren al melden zich weer twee BN’ers om het Eurovisie Songfestival komend jaar te presenteren. Op Radio 538 bood Anna Nooshin zich aan voor de klus in mei 2019. Richard Groenendijk zag een rol voor zichzelf wel zitten in de greenroom, meldde hij gisteravond in Zomer met Art. Ook Eva Jinek liet onlangs al weten, graag het podium op te stappen en de beroemde woorden ‘hello Europe’ uit te spreken. ,,Het is de allergrootste tv-klus op aarde. Je zou wel een mafkees zijn als je daar nee tegen zegt.”

Daarom verzucht Cornald Maas op Twitter: ,,Grappig toch hoe allerlei grijpgrage ‘belanghebbenden’ en ‘kandidaat-presentatoren’ die nooit een cent om dat hele Songfestival gaven zichzelf nu schaamteloos naar voren schuiven voor 'n plekje in de frontlinie.” 

Zelf heeft Maas zich aan tafel bij Jeroen Pauw ook aangeboden. Net als Jan Smit (sinds 2011 co-commentator bij het Songfestival) ziet hij de rol van presentator wel zitten. Het verschil met de andere namen is dat Maas al sinds 2003 betrokken is bij het Songfestival. Hij maakte de jaren mee dat Nederland geen enkele rol van betekenis speelde op het Eurovisietoneel, maar bleef onverminderd positief. De afgelopen jaren was hij intensief betrokken bij het selectiecomité voor de Nederlandse inzending. 

Lees verder onder de poll.

Poll

Moeten Cornald Maas en Jan Smit samen het Songfestival presenteren?

  • Ja! (33%)
  • Ja, maar aangevuld met anderen (23%)
  • Alleen Cornald, aangevuld met anderen (7%)
  • Alleen Jan, aangevuld met anderen (13%)
  • Nee! (24%)
59901 stemmen

Gevoelige snaar

De AvroTros-presentator lijkt een gevoelige snaar te raken en krijgt veel bijval op Twitter. Tussen de vele reacties valt onder meer te lezen ‘groot gelijk’ en ‘er is er maar één geschikt en dat is meneer Maas’. Toch zijn er ook kritische geluiden. Zo vraagt iemand zich af: ,,Van mij mag jij het presenteren hoor! Maar wie geeft dan het immer gedetailleerde en ironische commentaar?”

Cornald Maas was vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Cornald Maas.
Volledig scherm
Cornald Maas. © ANP