Mark Blum.
Volledig scherm
Mark Blum. © Getty Images

Crocodile Dundee-acteur Mark Blum overleden aan coronavirus

Acteur Mark Blum, bekend van films als Crocodile Dundee en Desperately Seeking Susan, is op 69-jarige leeftijd overleden aan de complicaties van een besmetting met het coronavirus. Dat heeft Screen Actors Guild bekendgemaakt, schrijft CNN.

Hoewel Blum vooral naam maakte met films in de jaren 80, was hij nog zeer actief. Hij speelde recentelijk nog in de HBO serie Succession, Netflix-drama You (als Mr. Mooney, de eigenaar van een boekenwinkel) en Amazons Mozart in the Jungle. Hij was bovendien een Broadway-veteraan en zo van vaste waarde in de New Yorkse theatergemeenschap.

‘Liefde en pijn’

,,Met liefde en met pijn in ons hart denken we aan Mark Blum, een dierbare vriend en een volmaakte artiest die deze week is overleden”, schrijft theatergezelschap Playwrights Horizons. ,,Bedankt Mark, voor alles dat je naar ons theater hebt gebracht en naar theaters en publiek over de hele wereld. We zullen je missen.”

Blum is de tweede acteur uit de New Yorkse theatergemeenschap die sterft aan corona. Eerder deze week overleed Tonywinnaar-Terrence McNally (81).

Kijk hier onze video's over corona: