Volledig scherm
Acteur Ken Kercheval, bekend als Cliff Barnes, is overleden.

Dallas-acteur Ken Kercheval (83) overleden

De Amerikaanse acteur Ken Kercheval, beter bekend als Cliff Barnes uit de Amerikaanse televisieserie Dallas is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat melden de Amerikaanse tijdschriften Hollywood Reporter en Variety woensdag. De manager van de acteur en een woordvoerster van een begrafenisondernemer in zijn woonplaats Clinton in de staat Indiana bevestigen zijn dood.

Kercheval werd beroemd door zijn rol als de oliemagnaat Cliff Barnes, de eeuwige tegenstander van J.R. Ewing (Larry Hagman), uit de jaren 80 in de populaire serie Dallas. In de Verenigde Staten liep het familiedrama over geld, macht en intriges 14 jaar onafgebroken door. Kercheval speelde in alle seizoenen.

De acteur, die zijn carrière begon op Broadway in New York, speelde ook in films als The Seven-Ups en F.I.S.T. Kercheval was een zware roker. In de jaren 90 kreeg hij longkanker en moest daaraan worden geopereerd.

  1. Danicio ontmaskert Rodanya na Temptation Island: ‘Alle remmen gingen los’
    Temptation Island

    Danicio ontmaskert Rodanya na Temptation Island: ‘Alle remmen gingen los’

    De geluiden lieten tijdens de dreamdate van Danicio en Rodanya weinig aan de verbeelding over, maar vanavond kwam Rodanya er écht niet meer onderuit. Zij en haar vriend Morgan kregen in de laatste aflevering van Temptation Island namelijk beelden voorgeschoteld waarin verleider Danicio uit de doeken doet dat hij het bed met Rodanya heeft gedeeld. Ook ná het Temptation-avontuur. ,,Alle remmen gingen los.”