Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Bijlo © Marco De Swart

De Nederlandse politiek sukkelt altijd hopeloos achter de werkelijkheid van 2019 aan

Cabaretier Vincent Bijlo schrijft een keer per week een column over wat hem opvalt op de radio.

Kees Boonman is een politieke duider, een baken in het gekonkel en gedraai. Hij is iemand die de onderliggende patronen kent, iemand die licht geamuseerd en beschouwend van een afstand de politiek bedrijvende mensjes gadeslaat.

Dat doet hij al 40 jaar. Vroeger voor AVROTROS, nu bij Omroep MAX. Hij heeft een vaste rubriek in Nieuwsweekend, zaterdagmorgen op NPO Radio 1, hij vlogt en maakt columns voor MAX Vandaag.

Gelukkig beperkt hij zich niet tot Den Haag, de Nederlandse politiek sukkelt altijd hopeloos achter de werkelijkheid van 2019 aan.

  1. BBC bedolven onder de haatreacties na tv-show met mannelijk danspaar

    BBC bedolven onder de haatreac­ties na tv-show met mannelijk danspaar

    De BBC heeft bijna 200 brieven gekregen van kijkers die zich groen en geel ergerden aan het optreden van twee dansende mannen in het populaire tv-programma Strictly Come Dancing, een variant van Dancing With The Stars. Volgens de Britse omroep, die eens per twee weken het aantal schriftelijke reacties op programma's en de aard daarvan naar buiten brengt, stond in het merendeel van de ‘homofobe’ klaagepistels dat de intieme dans van Johannes Radebe en Graziano Di Prima ‘aanstootgevend’ was.