Volledig scherm
Demi Lovato. © EPA

Demi Lovato zingt volkslied bij aanvang Super Bowl

Zangeres Demi Lovato mag het Amerikaanse volkslied zingen voor aanvang van de Super Bowl in Miami op 2 februari. De 27-jarige Lovato maakte het nieuws zelf bekend via Instagram.

Het is de ultieme comeback voor Lovato nadat ze in 2018 op het randje van de dood balanceerde na een overdosis. In juli van dat jaar werd ze door een assistente bewusteloos gevonden in bed na een lange nacht feesten. De zangeres was maanden daarvoor teruggevallen in haar drugsverslaving nadat ze zes jaar nuchter was geweest.

Eind deze maand verschijnt ze al op het podium tijdens de Grammy's. Nu komt daar dus ook nog een optreden bij op het grootste sportevenement van de Verenigde Staten. ,,Ik zei toch dat de volgende keer dat jullie van me horen, het zingend zou zijn”, schreef ze daarover op Instagram. In december was ze nog van dat platform verdwenen na het plaatsen van een volledig zwarte foto.

Jennifer Lopez en Shakira

 De Super Bowl is de finale van het kampioenschap van het American Football NFL en jaarlijks het best bekeken sportevenement in de Verenigde Staten. Het betreft de 54e editie. Al eerder had de NFL naar buiten gebracht dat Jennifer Lopez en Shakira het optreden tijdens de pauze verzorgen. De pauzeshow wordt alom beschouwd als hoogtepunt van de finale.

Lovato, die haar laatste album in 2017 uitbracht (‘Tell Me You Love Me’) komt in een rij met beroemde artiesten die optraden bij de Super Bowl, onder wie Gladys Knight, Lady Gaga, Beyonce, Luke Bryan, Whitney Houston, Diana Ross, Jennifer Hudson, Billy Joel, P!NK, Jordin Sparks, Idina Menzel, Mariah Carey, Alicia Keys en Neil Diamond.