Dennis Weening.
Volledig scherm
Dennis Weening. © ANP Kippa

Dennis Weening maakt tattoo-show voor Spike na vertrek bij RTL

Voormalig RTL-presentator Dennis Weening gaat aan de slag voor de zender Spike. Hij presenteert de eerste editie van Ink Master: Meesters van de Lage Landen - Shop Wars. De Hagenaar stopt na zeven seizoenen noodgedwongen met de presentatie van de hitshow Expeditie Robinson, omdat RTL zijn contract niet verlengde.

Om zijn nieuwe job te vieren kreeg Dennis een tatoeage cadeau van Spike. Hij werd uitgedaagd een tattoo te laten zetten in ruige omstandigheden. ,,Ze dachten laten we Dennis Weening in een speedboot stoppen op een wilde zee en dan laten tatoeëren. Supergoed idee dus ik zei gelijk ja natuurlijk”, lacht hij. ,,Ik vond het zelf vooral heel erg grappig.”

Dennis koos ervoor om een schedel te laten vereeuwigen op zijn lichaam. En ondanks de lastige situatie is hij toch erg tevreden over zijn tattoo. ,,Het is heel strak gedaan. Gezien de omstandigheden is het eigenlijk een onwijs vette tatoeage geworden. Dus ik ben er heel blij mee.”

Weening vindt het ‘supervet’ om aan de slag te gaan voor Spike. ,,Ik kijk het altijd zelf en ik ben gek op tatoeages, dus dit was een mooie kans die ik niet kon laten liggen", legt hij uit. De Shop Wars is een spin-off van de Amerikaanse versie. Hierin nemen tattooshops het tegen elkaar op in plaats van individuele artiesten. De show is vanaf 18 februari jaar te zien op Spike.

Verwarring

Het vertrek van Dennis bij RTL ging afgelopen oktober gepaard met verwarrende berichten. Aanvankelijk meldde RTL dat Weening op eigen initiatief was vertrokken om meer tijd te hebben voor zijn bedrijf, maar Dennis ontkende dat. Vervolgens liet RTL weten dat het niet in het belang van de presentator zou zijn om naar buiten te brengen waarom zijn contract niet werd verlengd.

Die verklaring schoot bij Weening helemaal in het verkeerde keelgat. ,,De zin insinueert of er iets meer aan de hand zou zijn’’, zei hij. ,,Of ik me tijdens de opnamen van Expeditie Robinson op de een of andere manier zou hebben misdragen. Geloof me: daarvan is absoluut geen sprake.’’

Bekijk hieronder beelden van een eerder seizoen Ink Master: