Volledig scherm
© RTL

Dennis Weening stopt met Expeditie Robinson

De Haagse presentator Dennis Weening (41) geeft volgend jaar zijn presentatiestokje van het RTL5-programma Expeditie Robinson door. Weening kan zijn baan niet langer combineren met de opstart van zijn eigen bedrijf, laat RTL in een reactie weten.

Gisteren vertrouwde Weening Radio 538-dj's Sander & Coen nog toe dat er geen sprake was van stoppen. Op de vraag of hij opnieuw opnames mocht maken op een onbewoond eiland, reageerde hij: ,,Ja, dat hoop ik wel ja. Dat zou wel heel fijn zijn als ik dat kan doen.‘’

Daartoe besloot RTL vandaag toch met een statement te komen. ,,Dennis heeft ons laten weten dat hij met de opstart van zijn eigen bedrijf bezig is en dit in de toekomst niet te combineren is met zijn werkzaamheden bij RTL. We zijn hem enorm dankbaar voor alle jaren dat hij met hart en ziel aan het programma heeft gewerkt.‘’

Wie Weening zal opvolgen, is nog niet bekend. De naam van Art Rooijakkers, die dit jaar de overstap maakte van de NPO naar RTL, gaat rond, maar zijn naam is niet bevestigd. Volgens RTL zijn meerdere presentatoren in gesprek voor het volgende seizoen, waaronder Rooijakkers.

Televizier Ring

Weening nam acht jaar geleden deel aan de VIP-editie van het expeditieprogramma. In de zevende aflevering gaf hij op omdat het spel hem niet aanstond. In 2012 volgde hij Eddy Zoëy op als presentator, een jaar later kwam Nicolette Kluijver erbij.

Hij noemde opnames eerder ‘pittig'. ,,In meerdere opzichten. Als ik een proef heb, moet ik de avond van tevoren twee A4'tjes in mijn hoofd stampen. De druk is enorm, want een dag later staat 150 man mij aan te staren. Van het hele productieteam tot aan de hongerige kandidaten die ook nog bloednerveus zijn. Maar het wordt steeds leuker. Ik heb het gevoel dat ik Robinson meer naar me toe heb getrokken, ben veel zelfverzekerder.”

Expeditie Robinson maakte dit jaar voor de vierde keer kans op de Gouden Televizier Ring. Beau van Erven Dorens kreeg met zijn Five Days Inside meer stemmen.

Lees alles over het verloop van dit seizoen van Expeditie Robinson in de rubriek van onze verslaggever Dennis Jansen.

In de video hieronder vertellen BN’ers over hun voorbereidingen voor Expeditie Robinson:

  1. Temptation Island-deelneemster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Temptation Is­land-deelneem­ster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Laura Moenaert (22), die te zien was in het meest recente seizoen van Temptation Island heeft op Instagram enkele gruwelijke foto’s gedeeld. De blondine beweert dat ze vier maanden geleden door enkele boze kijkers werd aangevallen omdat ze, naar hun mening, het RTL 5-programma verpest had. Laura kreeg tijdens de uitzendingen al vaker het verwijt dat ze ‘te saai’ was. ,,Ik heb een lastige periode achter de rug”, klinkt het openhartig.