Volledig scherm
PREMIUM
Inhaler, met Bono's zoon Elijah Hewson als tweede van links © Inhaler

Deze band is van de zoon van een wereldberoemde zanger

InhalerDe naam van de band zegt niemand iets, toch zijn alle concerten van Inhaler volgende maand in Nederland al uitverkocht. Dat zal te maken hebben met de vader van de zanger. Bono kent iedereen wél. Frontman Elijah Hewson ziet er uit als zijn vader vroeger, en klinkt ook nog eens zo.

Waar komt Inhaler vandaan?
Uit Ierland, dat ligt vanwege de connectie met de U2-frontman voor de hand. Er zijn meer parallellen. Ook Inhaler begon op een middelbare school in Dublin en ook Inhaler is een kwartet, dat sinds 2012 samen muziek maakt. De leden hadden gemeen dat ze liever doken in de vinylcollecties van hun ouders dan in de schoolboeken. Vier jaar geleden besloten de vier zich Inhaler te noemen. Naast Elijah Hewson bestaat het viertal uit bassist Robert Keating, drummer Ryan McMahon en leadgitarist Josh Jenkinson. Elijah is de zanger, maar speelt ook slaggitaar. Net als zijn vader voorheen, zij het kwalitatief beperkt, deed bij U2. Sinds een val met de fiets in Central Park in New York (2014) kan Bono geen gitaar meer spelen.

  1. Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken
    Temptation Island

    Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken

    Eindelijk was het dan zover voor de stellen van Temptation Island VIPS. Na twaalf dagen de ultieme verleiding te zijn aangegaan, werden zij deze aflevering eindelijk weer herenigd met hun partner. Maar dat verliep minder romantisch dan zij op dag één waarschijnlijk hadden verwacht. Bij Damian en Shirley liepen de gemoederen zelfs zo hoog op, dat ze niet eens meer in hetzelfde busje naar het vliegveld konden worden vervoerd.