Volledig scherm
PREMIUM
Ravuth Ty. © YouTube

Deze man lichtte Nederlandse top-dj's op voor miljoenen

Het was zijn grootste droom: een festival van internationale allure uit de grond stampen. Maar de in Oss opgegroeide Ravuth Ty (36) zit nu diep in de nesten. Een verwoeste reputatie, miljoenen euro’s aan schuld en mogelijk een gevangenisstraf boven zijn hoofd. Allemaal geen verrassing voor top-dj’s als Don Diablo en Vato Gonzalez. Zij kennen Ravuth Ty als geen ander en stellen dat hij in de afgelopen tien jaar een spoor van schulden en geschillen in de Nederlandse dancescene heeft achtergelaten. 

De grootste klappers uit de urbanscene, fraai gedecoreerde stages en een prachtig terrein met tenten en themadorpen: Vestiville had alles in zich om uit te groeien tot een van de grootste evenementen van Europa. Maar het feest, dat net over de grens bij Eindhoven werd gehouden, ontaardde vlak voor aanvang in een financieel drama, met gigantische schulden, boze leveranciers en duizenden zwaar teleurgestelde hiphopfans van over heel Nederland.

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.