Dit nummer staat dit jaar op 1 in de Top 2000, Coldplay dendert top 5 binnen

Queen staat dit jaar voor de negentiende keer met Bohemian Rhapsody bovenaan de Top 2000 van NPO Radio 2. Danny Vera, in 2020 nog de nummer 1, is net als vorig jaar met Roller Coaster te vinden op de tweede plaats. De top drie wordt gecompleteerd door Eagles met Hotel California. Dat werd woensdag door Ruud de Wild onthuld in het Top 2000 Café in Beeld & Geluid in Hilversum. Coldplay is met Fix You van de elfde naar de vijfde plek gestegen.

15 reacties

 • A. de Graaf

  2 maanden geleden
  De Top 2000 anno 2022 is er http://weer.De Top 10 is aardig, maar niet super. Over smaak valt niet te twisten en de stemmer heeft gesproken(gestemd). Persoonlijk luister ik allang niet meer naar de voorspelbare Top 2000. Ik luister liever naar alternative cd tracks/muziek van KINK. . Maar voor een ieder die het wel leuk vindt, veel luister plezier Prettige feestdagen en een hopelijk veel beter en Voorspoedig 2023!
 • Stefan Ramon

  2 maanden geleden
  Miranda Jansen: ' er zijn veel mooiere nummers' ...vraag is, wie bepaalt dat? Zijn ze mooier? Of vindt jij ze mooier? Over smaak valt niet te twisten, het mooiste/beste nummer ga je nooit vinden voor iedereen. Muziek is geen wedstrijd. Blijkbaar vinden zoveel mensen die nummers uit de top 10 zo mooi dat dit daar staan. En daarnaast: luister dan de top 1990, dan sla je de laatste 10 over, schelt ergernis.
 • A. Kooi

  2 maanden geleden
  Rienie. Waarom dan ?
 • Rienie Franssen

  2 maanden geleden
  Voor iedereen die commentaar heeft op de top 10... Hebben jullie gestemd ? Ik wel. En Queen ? Die hoort gewoon op nummer 1 te staan.
 • Ronald Wintjens

  2 maanden geleden
  Hopelijk staat Coldplay vlug op nummer één.