Volledig scherm
PREMIUM
Chernobyl. © PR

Dit vinden onze recensenten van Chernobyl en When They See Us

Twee series over waargebeurde drama’s in de jaren 80 domineren de gesprekken bij de koffieautomaat. When they see us vertelt het verhaal van de onterechte veroordeling van vijf zwarte jongeren in New York, Chernobyl behandelt de kernramp van 1986 in de toenmalige Sovjet-Unie.

Het lijkt wel alsof het zo gepland is. Twee gebeurtenissen waar de Russen en Amerikanen niet graag aan herinnerd worden staan centraal in bejubelde miniseries van HBO (in Nederland alleen te zien bij Ziggo via een apart abonnement) en Netflix. Het gaat om dwalingen die plaatsvonden in hetzelfde tijdperk, het slotstuk van de koude oorlog.

 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.