Volledig scherm
PREMIUM
Billie Eilish. © ANP

Dit waren de hoogte- en dieptepunten van Lowlands: Van New Order tot Billie Eilish

De 27ste Lowlands-editie was er meer dan ooit een van uitersten. Behalve de show van hype-zangeres Billie Eilish was er geen optreden waarover iederéén wilde meepraten. Een festival van voor ieder wat wils, samengevat in tien opzienbarende momenten.

New Order herstelt orde

Een onvoorstelbare 34 jaar geleden was het, dat New Order voor het laatst in Nederland speelde. Zou Lowlands zich de veteranen van de new wave nog herinneren? Jazeker. De Bravo stroomde ruim vol en de band bleek nog steeds in staat een massa in vervoering te brengen. Uiteraard, Joy Division-songs klinken dunner uit de mond van Bernard Sumner, maar het spel van de groep bleek hypnotiserend sterk. Zeker in combinatie met een fluorescerende lichtshow. Mooiste moment: de acht minuten durende neontrip van Blue Monday.

  1. Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-cover in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-co­ver in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    De extravagante Amerikaanse actrice-zangeres Miley Cyrus heeft gisteravond op een festival in Las Vegas vriend en vijand verbaasd door een wel heel verrassende cover uit de hoge hoed te toveren. De goedlachse Hollywoodster koos op het jaarlijkse iHeartRadio Music Festival voor een nummer van Pink Floyd en deed dat helemaal niet onverdienstelijk, stellen critici. ,,Mijn respect voor Miley is gestegen.”