Volledig scherm
De slimste mens met Maarten van Rossem en Philip Freriks. © RV

Dit zijn de deelnemers van De slimste mens

Wie mag zich deze winter de winnaar van het vijftiende seizoen van De slimste mens noemen? Vanaf maandag 23 december keert de populaire kennisquiz weer terug op de buis. De KRO-NCRV maakt vandaag de kandidaten bekend. Zo gaan GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld, zangeres Josje Huisman, Voxpop-presentator Roel Maalderink en radio-dj Igmar Felicia de uitdaging aan.

Andere bekende Nederlanders die dit seizoen deelnemen zijn cabaretier Viggo Waas, actrice Bo Maerten, voetbalverslaggever Arno Vermeulen, acteur en regisseur Albert Jan van Rees, presentator Marc de Hond, journaliste Aldith Hunkar, vlogger Rutger Vink en Viva-hoofdredactrice Debby Gerritsen.

In de eerste uitzending van het gloednieuwe seizoen nemen Rutger Vink, Lisa Westerveld en Debby Gerritsen het tegen elkaar op. Zij moeten zich onder druk van de wegtikkende seconden van hun slimste kant laten zien. Ze moeten niet alleen over de nodige kennis beschikken, maar ook assertief zijn en het spel strategisch kunnen spelen. Ook dit jaar staat de quiz weer onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van (enig) jurylid Maarten van Rossem.

Kijkcijferhit

De slimste mens werd voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks bijna anderhalf miljoen kijkers. Ook de app blijft onverminderd succesvol met ruim 1,5 miljoen downloads. De slimste mens is een productie van Skyhigh TV.

Het vorige seizoen ging oud-schaatser en presentator Rob Hadders er met de eervolle titel vandoor. Eerdere winnaars waren onder meer AD-columniste Angela de Jong, econoom Peter Hein van Mulligen en radiopresentator Roelof de Vries.

De slimste mens, maandag 23 december om 20.25 uur bij Kro-Ncrv op NPO 2

Bekijk hieronder alle afleveringen van Voxpop, de serie waarin Roel Maalderink de straat op gaat om de gewone Nederlander te interviewen.