De slimste mens met Maarten van Rossem en Philip Freriks.
Volledig scherm
De slimste mens met Maarten van Rossem en Philip Freriks. © RV

Dit zijn de deelnemers van De slimste mens

Wie mag zich deze winter de winnaar van het vijftiende seizoen van De slimste mens noemen? Vanaf maandag 23 december keert de populaire kennisquiz weer terug op de buis. De KRO-NCRV maakt vandaag de kandidaten bekend. Zo gaan GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld, zangeres Josje Huisman, Voxpop-presentator Roel Maalderink en radio-dj Igmar Felicia de uitdaging aan.

  1. Cultuursector vreest groot probleem na nieuwe maatregelen

    Cultuursec­tor vreest groot probleem na nieuwe maatrege­len

    Theaters, bioscopen en concertpodia hebben een groot probleem als ook voor hen geldt dat maximaal dertig personen tegelijkertijd de zaal in mogen. De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) heeft dinsdagochtend een brief geschreven aan de voorzitter van het Veiligheidsberaad, de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls. Hierin vragen ze dringend om een vrijstelling voor alle zalen die een goed coronaprotocol hebben.
  2. Soundos laakt voor ruim 1,1 miljoen kijkers collega's die #freethepeople gebruikten: ‘Schaam je!’

    Soundos laakt voor ruim 1,1 miljoen kijkers collega's die #freethepe­o­p­le gebruikten: ‘Schaam je!’

    Cabaretière Soundos El Ahmadi is gisteravond flink tekeer gegaan tegen haar collega-artiesten die eerder deze week #Freethepeople gebruikten. Ze was een van de gasten in de aflevering van Dit was het nieuws gisteravond waarin de actie #Ikdoenietmeermee werd besproken. Tijdens het item haalde ze - net als Famke Louise bij Jinek - een briefje tevoorschijn. ,,Het is gewoon egoïsme.”