Koningin Máxima.
Volledig scherm
Koningin Máxima. © NPO

Emotionele Máxima over overleden zus: ‘Ik denk met een grote glimlach aan haar’

Koningin Máxima was vanavond zichtbaar ontdaan toen Matthijs van Nieuwkerk over haar overleden zus Inés begon. Inés, die leed aan depressies, beroofde zichzelf in 2018 in Buenos Aires van het leven. ,,Het heeft me wat jaren gekost, maar ik denk nu met een grote glimlach aan haar. En dat vind ik heel fijn.”

2 reacties

 • Hanny Wichman

  1 maand geleden
  Jammer dat Máxima niet 'alles' vertelde. Ze kwam m.i. niet helemaal spontaan over; wist heel goed wat ze wel en niet wilde zeggen. Ik heb er begrip voor, gezien haar positie als koningin, maar had iets meer spontanitet verwacht. Wat wel tot uiting kwam, is dat ze toch deels haar eigen weg gekozen heeft (werk voor de VN, dat ze met veel plezier doet) en dus niet alleen de plichtplegingen uitvoert, die van haar 'als vrouw van' verwacht worden. Wel is duidelijk dat ze een toegewijde moeder is.
 • Sanny Groenewold

  1 maand geleden
  Maxima is een spontane krachtige lieve vrouw en moeder.
 1. Nieuwsuur winnaar Zilveren Nipkowschijf 2021
  video

  Nieuwsuur winnaar Zilveren Nipkow­schijf 2021

  Het programma Nieuwsuur is de winnaar van de Zilveren Nipkowschijf. De actualiteitenrubriek van NOS en NTR werd geroemd als een programma dat dagelijks met liefde verantwoordelijkheid neemt voor het controleren van de macht en het faciliteren van het publieke debat in Nederland. De reeks lijsttrekkersinterviews bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen was daar volgens de jury een uitgelezen voorbeeld van. De uitreiking vond plaats in het Ketelhuis in Amsterdam.