Actrice Claudia Kanne.
Volledig scherm
Actrice Claudia Kanne. © EO

EO komt met oorlogsdrama voor tieners op Instagram

Wat als een tienermeisje in de Tweede Wereldoorlog social media zou hebben? Die gedachte is nu werkelijkheid geworden. Stepping Stone produceert voor de EO de online tienerserie Oorlog-stories waarin een 15-jarig meisje dagelijks vertelt wat ze meemaakt tijdens de oorlog. De hoofdrol is voor SpangaS-actrice Claudia Kanne, die in de serie Esther heet.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 13-jarige Eva neemt haar Instagram-volgers mee op reis door de Holocaust
  Video

  13-jarige Eva neemt haar Instagram-vol­gers mee op reis door de Holocaust

  Wat als Instagram al bestond tijdens de Holocaust en een van de jonge slachtoffers alles deelde met de buitenwereld? Die gedachte is nu werkelijkheid geworden. Een Britse actrice brengt de Holocaust, gebaseerd op een dagboek bijgehouden door ene Eva Heyman in 1944, in beeld door korte filmpjes van haar reis op haar eigen Instagram met ruim 780.000 volgers te delen. Maar het project kan ook rekenen op kritiek.