Volledig scherm
Felicity Huffman. © AP

Felicity Huffman krijgt celstraf en flinke boete voor studiefraude

Desperate Housewives-actrice Felicity Huffman (56) heeft vandaag twee weken celstraf opgelegd gekregen voor de studiefraude die ze heeft gepleegd. Huffman bekende in mei 15.000 dollar te hebben betaald om de scores van het examen van haar dochter op te krikken. Ook moet ze een boete van 30.000 dollar betalen en krijgt ze een taakstraf van 250 uur.

Huffman is de eerste die is veroordeeld voor de universiteitsfraude. Ze stelde vandaag in een verklaring veel spijt te hebben van het omkopen van de school en noemde het ‘de grootste fout in haar leven’. Ook neemt ze alle verantwoordelijkheid op zich voor de dingen die ze heeft gedaan. 25 oktober gaat haar celstraf in.

Ze had echter wel een verklaring voor haar daden. In een brief aan de rechter claimde Huffman uit wanhoop te hebben gehandeld omdat haar dochter slechte cijfers voor wiskunde haalde. ,,Ik dacht dat een goede moeder dit moest doen om haar dochter een eerlijke kans te geven.”

Omkoping

De actrice behoort tot een groep van vijftig mensen die van omkoping wordt beschuldigd. Rijke ouders betaalden in totaal 25 miljoen dollar om coaches om te kopen die hun kinderen konden plaatsen bij gerenommeerde universiteiten als Yale en Georgetown. ,,Ik erken mijn schuld en heb diepe spijt en schaam me voor wat ik heb gedaan”, zei Huffman eerder in het openbaar. ,,Ik zal de consequenties die hieruit voortkomen aanvaarden.”

Ook Full House-actrice Lori Loughlin is aangeklaagd in de zaak. Zij wordt ervan verdacht een half miljoen dollar te hebben betaald om haar twee dochters op de universiteit te krijgen door ze in te schrijven als leden van het roeiteam. Beide meiden hebben echter nog nooit in een roeiboot gezeten.