Wendell Pierce en Meghan Markle
Volledig scherm
Wendell Pierce en Meghan Markle © Suits

Geheim agenten grepen in op filmset Suits tijdens opnames Meghan Markle

Meghan Markle, echtgenote van de Britse prins Harry, werd tijdens de opnames van hitserie ‘Suits’ gevolgd en beschermd door geheim agenten van de Britse veiligheidsdienst. Dat zegt haar televisievader Wendell Pierce in gesprek met zender KTLA.

Wendell Pierce, ook bekend uit series als The Wire en Treme, weet nog goed dat geheim agenten van MI5 ervoor zorgden dat Meghan haar ring, die ze in de serie droeg als verloofde van advocaat Mike Ross, pas omdeed als de camera’s gingen lopen. Dit om te voorkomen dat ze in het openbaar gespot zou worden met een verlovingsring om haar vinger. Zodra de opnames klaar waren, ging de ring op last van de geheim agenten meteen af.

Gloeide op de set

De 55-jarige acteur geloofde aanvankelijk niet dat zijn televisiedochter werkelijk iets had met de Britse prins. In het interview met de zender vertelt hij dat hij pas overtuigd was toen de Britse geheime dienst daadwerkelijk naar de set kwam.  

De aanwezigheid van de dienst, meestal in de persoon van één agent, was voor Meghan geen bezwaar. Het was een aanwezig teken van Harry, haar grote liefde, zo zei Wendell vorig jaar al. ,,Het was duidelijk dat ze enorm gelukkig was. Ze gloeide. Ik wist gewoon dat ze verliefd was.”

‘Ik breek je kaak‘

Prins Harry zelf kwam ook een keer langs op de set, zo vertelt Pierce, die daar zelf niet bij aanwezig was. ,,En dat terwijl ik er helemaal klaar voor was om hem als haar tv-vader te vertellen: ‘Als je haar hart breekt, breek ik je kaak.’ Dat was ik echt van plan!”

Pierce heeft altijd een goede band gehad met zijn televisiedochter. In een eerder interview liet hij al eens weten dat hij Meghan voor haar vertrek bij Suits vertelde: ,,Ik weet dat je leven enorm gaat veranderen. Maar wat er ook gebeurt, ik zal altijd je liefhebbende nepvader zijn.”

Einde van Suits

Na negen jaar zit het erop voor de cast van de hitserie Suits. Eind vorige maand werd de allerlaatste scène opgenomen van het laatste seizoen, waarmee voor de hoofdrolspelers een einde aan een tijdperk kwam. Op sociale media keken onder meer Gabriel Macht, Sarah Rafferty en Gina Torres terug op hun Suits-tijd.

Gabriel, die de rol van Harvey Specter speelt, bedankt op Instagram zijn vrouw Jacinda Barrett die hem al die tijd bleef steunen, ondanks dat ze elkaar soms maanden niet zagen. ,,Ik tel mijn zegeningen dat je bij me bent gebleven tot het bitterzoete einde van dit tijdperk”, schrijft de acteur. “Ik wil graag de geweldige crew, talentvolle cast en de fantastische fans, die bleven vragen om meer, bedanken. Maar ik ben het meest dankbaar voor Jacinda.”

Sarah (Donna Paulsen) postte verschillende foto’s van het afscheid, waaronder eentje met Rick Hoffman (Louis Litt). “Het zit erop voor mijn vriend Rick. Ik heb er geen woorden voor”, aldus de actrice.

Ook kwamen er nostalgische woorden van Gina Torres, die de serie al eerder verliet en inmiddels de hoofdrol speelt in een spin-off. Bij een plaatje van de originele cast, waaronder ook Meghan Markle en Patrick J. Adams, omschrijft ze de cast als “familie”. “Opnieuw neem ik afscheid en dit keer voor de laatste keer van iedereen die deze show zo bijzonder maakte.”

Suits werd in 2011 gelanceerd. De serie gaat over advocaat Harvey Specter die een gok neemt door de briljante Mike Ross (een rol van Patrick J. Adams) aan te nemen, terwijl hij niet de juiste papieren heeft.